Cacealmaua Teodorovici vs Cîțu. Rector ASE: Fără dezbateri în campanie electorală

Friday, 15 November 2019, 22:05, Sursă: Realitatea.NET

Mult-anunțata dezbatere dintre cei doi miniștri ai Finanțelor, fostul Eugen Teodorovici și actualul Florin Cîțu, a fost un exercițiu de imagine pentru PSD, în campanie electorală. Teodorovici l-a invitat pe Cîțu la o dezbatere la ASE fără a spune însă că NU are nici măcar aprobarea instituției pentru un astfel de eveniment. 

Adaugă părerea ta

Teodorovici i-a invitat, joi, pe Cîțu și Orban la o dezbatere la ASE, vineri, de la ora 12:00, „despre bugete, deficite, fiscalitate, programe de investiții și, de ce nu, despre responsabilitate”.

Dezbaterea anunțată s-a lăsat cu declarații și fotografii în fața sediului ASE, postate de fostul ministru PSD pe Facebook, și selfie-uri cu studenții, potrivit HotNews.ro.

Fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, a fost prezent la „dezbatere” de unul singur", vineri, în fața Academiei de Studii Economice, în condițiile în care Florin Cîţu nu s-a prezentat.

Ce a uitat însă să spună președintele executiv al PSD în fața jurnaliștilor este că ASE nu permite organizarea dezbaterilor în timpul campaniei electorale. Teodorovici a și menționat în chemarea de joi la dezbatere că este „convins” ca rectorul ASE va fi de acord.

Dar acesta se pare că nu a fost de acord. Rectorul ASE, Nicolae Istudor, a declarat, pentru Hotnews, că în instituție NU pot fi organizate dezbateri în timpul campaniei electorale.

Potrivit Hotnews, „în timpul campaniei electorale, la ASE nu se poate organiza niciun fel de dezbatere de acest gen, fiind o decizie în acest sens, iar el (rectorul ASE - n.red.) nu a dat aprobare pentru așa ceva”.

Totuși, la aproape trei ore după așa-zisa dezbatere, Eugen Teodorovici postează mai multe fotografii cu el alături de jurnaliști în fața clădirii Academiei de Studii Economice. Fără a spune însă că, de fapt, nu a avut aprobarea rectorului ASE pentru organizarea unei dezbateri.

În mesajul de pe pagina sa de Facebook, fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici prezintă mai multe variante pentru care actualul ministru de Finanțe, Florin Cîțu, și Ludovic Orban, premierul României, nu ar fi venit la dezbatere:

„Ora 12 a venit, Orban și Vasile Cîțu n-au sosit!

Așa cum am promis, astăzi la ora 12:00, am fost la ASE. I-am așteptat pe cei doi apostoli ai apocalipsei să discutăm clar și concret despre economie.

Multumesc reprezentantilor mass-media care au venit la ASE, demonstrând spirit civic și un interes real pentru finanțele țării. Ceea ce nu se poate spune și despre Orban sau Cîțu.

Nu au venit pentru că:

A) le este frică;
B)știu că mint;
C) pregătesc austeritatea care va urma.

Voi ce credeți?”

#spuipnlspuiFAKE
#insistpentruRomania

#insistpentrudezbaterepublica 

 „Putea fi un act imagine pentru dânsul, l-ar fi ajutat, presupunând că ieri a fost doar o stângăcie din partea domniei sale. Eu am dorit să discutăm public, transparent despre economia și finanțele țării, nimic altceva", a declarat Teodorovici după ieșirea de la ASE.

„Preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, l-a provocat ieri, 14 noiembrie 2019, pe ministrul Finanţelor Publice Florin Vasile Cîţu, la o dezbatere. Astăzi, 15 noiembrie, la ora 12.00, îl aşteaptă pe acesta în Aula Magna, din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Dezbaterea va fi moderată de un profesor universitar", potrivit unui anunţ al Partidului Social Democrat.

Teodorovici l-a chemat joi la o dezbatere pe teme economice despre finanțele țării:

„Îl invit pe domnul Orban, pe domnul Vasile Cîțu pentru mâine, la ora 12:00, la ASE, la o dezbatere publică pe tot ce înseamnă teme legate de economia țării, legate de finanțele țării. Sper să dea curs unei astfel de invitații. (...) Sunt convins că domnul rector al ASE va fi de acord să ne găzduiască pentru această dezbatere, zic eu foarte importantă, cum spuneam la ora 12:00, mâine, la ASE”, aa declarat Teordorovici joi, într-o conferință de presă la sediul PSD.

„Vă invit la o dezbatere publică pe teme economice, chiar mâine, la ASE, începând cu ora 12:00, că să discutăm față în față despre bugete, deficite, fiscalitate, programe de investiții și, de ce nu, despre responsabilitate!

Dacă nu, vă cer să renunțați la orice declarație iresponsabilă și să ne vedem după 24 noiembrie, când se presupune că vă puteți lua mai în serios rolul de înalți demnitari ai statului, ca să discutăm cu datele publice, cifrele reale și exacte și, mai ales, soluțiile asumate pe masă!”, a insistat Teodorovici, joi, într-un mesaj postat pe Facebook după conferința de presă. 

Comentarii Existente
2019-11-16 08:49:25
Bogdan

Că se organiza la ASE sau in piața Obor contează mai puțin, când lansezi acuzații doar daca acestea sunt false te ferești de o dezbatere că sa nu te faci de ras. GHINION.

2019-11-16 08:49:47
Bogdan

Că se organiza la ASE sau in piața Obor contează mai puțin, când lansezi acuzații doar daca acestea sunt false te ferești de o dezbatere că sa nu te faci de ras. GHINION.

Alte articole din: Ultimele Stiri