Câți bani au cheltuit românii în vacanța de Rusalii

Tuesday, 06 June 2017, 09:32 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Mai mult de 130.000 de români au profitat de zilele frumoase și au achiziționat pachete turistice în țara, atât pe litoral, cât și în stațiunile montane sau balneare.

La fel ca și anul trecut, sărbătoarea Rusaliilor a reprezentat, de fapt, adevărata deschidere a sezonului estival pe litoral, transmite Realitatea TV. În această minivacanță au sosit la mare turiști de litoral, dornici să se bucure de apa și soare, spre deosebire de minivacanță de 1 Mai, când cei mai mulți români au ajuns la mare pentru distracție, iar mulți dintre cei care au putut fi văzuți în stațiuni erau constănțeni. Chiar dacă temperaturile n-au fost exagerat de ridicate, turiștii au putut să facă plajă și să se relaxeze la malul mării.

În aceste zile, mai mult de 50.000 de români și-au petrecut minivacanță de Rusalii în stațiunile de pe litoral și au cheltuit aproximativ 3 milioane de euro. Cele mai aglomerate au fost structurile e cazare din nordul litoralului – Mamaia și Năvodari, dar foarte mulți turiști au ajuns și în Vamă Veche. Dacă în stațiunile din sud (Saturn, Venus, Jupiter și Neptun) au sosit mai mult familii cu copii, în cele din nord și în Vamă Veche au venit în general tineri, atrași de distracție și petreceri.

În acest an, hotelierii au venit în întâmpinarea turiștilor cu oferte avantajoase pentru minivacanță de Rusalii, tarifele fiind cu 30%-40% mai scăzute față de cele din sezon, iar pentru turiștii care au stat mai multe zile s-au aplicat tarifele din programul „Litoralul pentru toti".

Chiar dacă la munte s-au anunțat precipitații, 20.000 de români și-au rezervat o vacanță într-unul din hotelurile din stațiunile montane. Din estimările FPTR, aceștia au cheltuit pe vacanță în jur de 1,2 milioane de euro. La munte, cazarea a costat între 80-500 lei de persoană. Cele mai căutate stațiuni au fost cele de pe Valea Prahovei.

Peste 45.000 de români au preferat să meargă la pensiuni, cele din zona Bran, Moeciu, Mărginimea Sibiului fiind pe primul loc în topul solicitărilor. Pentru astfel de vacanțe, turiștii au plătit aproximatv 2,4 milioane de euro.

Stațiunile balneare au fost și ele solicitate în această perioadă. Astfel, 15.000 de români au ales să-și petreacă vacanță la băi, unde au putut beneficia de programe speciale de tratament și relaxare. La Băile Felix, trei nopți de cazare cu mic dejun, la hotel de patru stele cu Spa, au costat 600 lei. Per total, cei 15.000 de turiști au plătit pentru vacanță în stațiunile balneare aproape 700.000 de euro.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE