Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bulgărele din China se rostogoleşte. Economia SUA, creştere sub aşteptări

Thursday, 29 October 2015, 15:46 Sursă: REALITATEA.NET

Creşterea economiei americane a încetinit semnificativ în trimestrul trei din 2015, deoarece companiile şi-au redus stocurile dar cererea internă solidă ar putea încuraja Rezerva Federală a SUA (Fed) să majoreze dobânda de referinţă în decembrie, transmite Reuters.

Conform estimării preliminare publicată joi de Departamentul american al Comerţului, Produsul Intern Brut al SUA a înregistrat în trimestrul trei o creştere anuală de 1,5%, faţă de un avans de 3,9% în precedentele trei luni. Reducerea stocurilor ar putea fi probabil temporară iar economiştii se aşteaptă la o expansiune solidă în ultimul trimestru al anului, deoarece fundamentele rămân solide.

Analiştii se aşteptau la un avans de 1,6% al economiei americane în perioada iulie - septembrie 2015.

Economia americană a fost susţinută de cheltuielile de consum (responsabile pentru aproximativ 70% din economia americană) care au crescut cu 3,2% în trimestrul al treilea, faţă de un avans de 3,6% în precedentele trei luni, datorită declinului preţului ţiţeiului.

Pe ansamblul anului trecut, prima economie mondială a înregistrat o expansiune de 2,4%, faţă de 2,2% în 2013.

Din decembrie 2008, Comitetul de politică monetară al Fed menţine dobânda de referinţă între 0% şi 0,25%. 'Dacă economia evoluează aşa cum ne aşteptăm, condiţiile economice vor face adecvată la un moment dat anul acesta o majorare a ratei dobânzii, proces care va însemna normalizarea politicii monetare', a afirmat recent preşedintele Rezervei Federale a SUA, Janet Yellen.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL