Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Britanicii muncesc mai prost ca alți europeni

Tuesday, 17 June 2014, 09:04 Sursă: AGERPRES

Chiar și ținând cont de marja de eroare la calcularea acestui indice, deficitul de productivitate este unul foarte serios. Banca Angliei a înregistrat doar o modestă ameliorare în 2013, precizează BBC.

Aproximativ jumătate din acest deficit (între 6 și 9 procente) ar putea fi explicată prin ipoteza că actuala criză economică mondială a dus la deteriorarea fundamentală a capacităților de producție ale Marii Britanii, notează Financial Times, preluat de Interfax.

Indicii privind eficiența muncii sunt mult mai modești în Marea Britanie decât în alte țări dezvoltate. Într-o oră de muncă, un angajat britanic produce cu aproximativ 20% mai puțin decât angajații altor țări din Grupul statelor cel mai puternic industrializate ale lumii (G7). De exemplu, în SUA productivitatea a crescut cu 7-8% comparativ cu primul trimestru al anului 2008, în Franța — cu puțin peste 1%, iar în Germania se remarcă o scădere ce nu depășește 2%. Spania, care nu face parte din G7, și-a îmbunătățit productivitatea cu aproximativ 13%.

În pofida acestui lucru, economia Marii Britanii se restabilește mult mai repede decât în alte țări din G7: crește angajarea în câmpul muncii, se ameliorează situația pe piața locuințelor, chiar dacă Produsul Intern Brut (PIB) nu a revenit încă la nivelul de dinaintea crizei.

Anterior, luna aceasta, Fondul Monetar Internațional atenționa că productivitatea scăzută amenință economia Marii Britanii.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL