Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bombă în PRO România! Sebastian Ghiță, încolțit! Serverele ASESOFT, confiscate de FBI - implicare în campania murdară din SUA

Thursday, 03 December 2020, 17:16 Sursă: realitatea.net

Șocul este unul cu atât mai mare, scrie national.ro, cu cât până acum, nicio autoritate a statului, indiferent de cine s-a perindat la putere, nu a îndrăznit să ducă mai departe ancheta declanșată în urmă cu peste patru ani cu privire la ”fuga controlată” din România a lui Sebastian Ghiță, în condițiile în care afaceristul se afla sub control judiciar.

De asemenea, nici măcar acum nu se îndrăznește să i se taie robinetul cu cash prin care i se pompează bună parte a sumelor uriașe derulate de firmele asupra cărora încă păstrează controlul. De la companii IT până la locații nocturne de fițe… Iar decizia Belgradului de a îi acorda o o formă "all inclusive" de protecție ”fugarului” Ghiță nu făcuse decât să legendeze și mai mult intangibilitatea acestuia în fața legii din România. Ceea ce poate fi și în continuare tot la fel de adevărat! Însă cu totul altfel stau lucrurile când vine vorba de legea americană! Astfel că, acum, după ce FBI-ul a confiscat serverele ASESOFT, este foarte posibil să se împlinească și minunea extrădării lui Sebastian Ghiță din Serbia. Dar nu în România, ci direct în Statele Unite ale Americii, potrivit aceleiași surse.

Cum s-a născut statul paralel. Ascensiunea lui Sebastian Ghiță, mult mai puternic decât Elena Udrea

Sebastian Ghiță, om de afaceri rapace, a fost mult mai puternic în spatele lui Ponta decât Elena Udrea în spatele sau alături de Băsescu, l-a descris Dorin Iacob, la Realitatea PLUS, pe cel care ar fi putut deveni șeful „Statului paralel”. Sebastian Ghiță, alături de Liviu Dragnea ar fi controlat absolut tot din statul român dacă Victor Ponta ar fi câștigat alegerile prezidențiale în 2014, a dezvăluit Dorin Iacob.

„Doamna Elena Udrea era cel mai influent personaj in epoca, desi a fost ministrul Dezvoltării, consilier de stat sau nimic, tot a fost cea mai puternică. Acest gen de  de putere imi displace, pentru că nu era normal. Dl Ghita Sebastian a fost mult mai puternic in spatele dlui Ponta decat Elena Udrea in spatele sau alaturi de Băsescu.

Sebastian Ghiță apare in acea perioada ca un om de afaceri foarte activ, rapace, domina piata softului unde se faceau foarte multi bani. Industria IT-ului e o industria-cheie din industria mondiala. Domina și controla discretionar si abuziv alte firme de soft cu adevarat profesioniste. Era abil inteligent, nu l-am sesizat in acea vreme ca fiind altceva decat spun, conlucra si cu Elena Udrea, cu puterea.

Apare o alta preluare de know-how. (...) E un moment in care camarazii din puterea de atunci, Coldea si Kovesi, se desprind. Dar altcineva observa. Sebastian Ghiță, care a invatat din greselile constituirii de putere din jurul unui președinte.

Eram incredintat ca ce vad eu vede si SRI-ul, vad si procurorii. Aveam această convingere, nu trebuia sa sesizez pe cineva, eram foartet convins ca aceste lucururi se fac, se regleaza, dar nu a fost asa, de cele mai multe ori nu a fost asa”, a dezvăluit Dorin Iacob.

Cum s-a rupt Ponta de Coldea

„Vă relatez un episod - alegerile din 2014. (...) L-am apreciat in continuare pe dl Ponta, un tanar care putea sa reformeze PSD, mi-a plăcut proiectul USL, statul roman poate fi resetat sa fie scos din zodia acelor protocoale, dar n-a fost sa fie asa. Puternice grupuri de interese... Grupul de la Monaco a fost mai puternic decât cel de la Ploiești. Dl Crin Antonescu a fost inlaturat. S-a rupt dl Ponta de Coldea si a aparut drept candidat la președintia României”, a relatat Dorin Iacob în emisiunea „Culisele statului paralel”, la Realitatea PLUS.

Victor Ponta i-ar fi spus lui Florian Coldea la o chermeză la care participau toți cei care decideau soarta României că îl dă afară dacă va ajunge președinte, potrivit Realitatea PLUS. Dezvăluirile din culise i-au aparținut lui Sebastian Ghiță, care descria relația dintre Ponta și Florian Coldea ca fiind una plină de conflicte. Omul de afaceri a făcut declarațiile în timpul unui interviu acordat lui Ion Cristoiu, după ce a plecat din țară. Acesta ar fi momentul în care Ponta s-a rupt de Coldea. 

„Dragnea și Ghiță ar fi controlat absolut tot dacă Ponta câștiga președinția României în 2014”

Dorin Iacob vorbește despre cum s-a prăbușit planul secret al lui Ponta și Ghiță în momentul alegerilor prezidențialee din 2014: „Între turul I si II am sesizat ca acea poveste cu diaspora si votul se va intoarce cu siguranta major impotriva dlui Ponta care parea ca va castiga si turul II. Am comparat cu momentul din 2004 când între turul I si II a intrat sloganul „Nu puteti voi vota cat putem noi fura”. A intrat cu acel soft ,nu putea incheia votul cu numarare. (...) Publicul s-a mobilizat si a sprijinit candidatul Alianței D.A. Am insistat, am fost să-i spun lui Ponta asta, si el a spus ca du-te si spune-le lui Dragnea și Ghiță. Ei erau convinsi ca vor castiga, eu nu. Am discutat cu cei doi. Am sesizat atunci că dl Ghiță avea o putere si credinta ca e stapanul jocului și că are președintele, în persoana dlui Ponta, adica el il are pe presedinte.

Daca reconstituim acum cine e dl Ghiță, cel care a sponsorizat, a plătit, a dat mita, a circulat banii, a castigat toate contractele cu statul fara licitație, cu instituții de forță, a ratat softuri esentiale, cum e cardul de sanatate.(...)

Nu pot sa nu realizez ca acest om (Ghiță - n.red.), daca Ponta castiga presedinția României, impreuna cu dl Dragnea, care devenea foarte puternic politic prin plecarea lui Ponta la Cotroceni, erau doi oameni care ar fi controlat absolut tot. Probabil ajungea dl Maior prim-ministru (...), intenționau să-l pună pe dl Oprea la SRI. (...) Dl Ghita a fost invatat din episodul Udrea: să fii puternic e sa faci un pas in fata aparent, dar să fii desupra, in  fata tuturor. Atunci se nastea acel stat paralel. S-a grabit dl Ponta sa-l ameninte pe dl Coldea”. 

De ce a fost protejat Sebastian Ghiță?

Nu știu de ce (a fost protejat Ghiță - n.red.). (...) Este un om (Ghiță-n.red.) care a adunat în mâna lui foarte mulți bani din punga contribuabilului, din mâna statului, și după aceea a știut să  acumuleze multă putere, sa se joace cu ea. Pentru că e un om foarte lacom, e inteligent, dar lacom. Asta l-a si dus nicaieri, adică este fugar. 

Si in acest moment, pe lângă cei care sunt acum la putere se insinuează oameni de afaceri, în Apărare, cum e IVECO și alte bărcuțe”, a mai declarat Dorin Iacob. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL