Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Blocaj la ÎCCJ. Completul 1 de 5 judecători şi-a sistat activitatea

Monday, 14 January 2019, 12:56 Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele completului 1 de 5 judecători de la instanţa supremă, Iulian Dragomir, a decis, luni, suspendarea tuturor proceselor și sesizarea Secţiilor Unite de la ÎCCJ, după ce CSM a decis, anul trecut, ca toate dosarele repartizate în decembrie 2018 să rămână la aceleaşi completuri şi în 2019.

Completul de 5 judecă, printre altele, dosarul Turceni-Rovinari, în care sunt inculpaţi Victor Ponta şi Dan Şova, dosarul lui Sebastian Ghiţă şi Iulian Bădescu, și dosarul lui Viorel Hrebenciuc.

„C5, văzând dispoziţiile hotărârii CSM prin care s-a stabilit ca toate dosarele repartizate în 13 dec să rămână la Completurile trase la sorţi in decembrie anul trecut, având în vedere jurisprudenţa, care arată că dosarele rămân doar la Completurile care au început administrarea probelor. Punem în discuţie sesizarea Secţiilor Unite în vederea schimbării jurisprudenţei. Stabilim sesizarea Secţiei penale pentru a spune un punct de vedere, pune în discuţie suspendarea proceselor”, a spus preşedintele completului de 5 judecători, Iulian Dragomir.

Toate aceste procese au fost amânate pentru 4 februarie.

Decizia luată luni de completul 1, subliniază Realitatea TV, se va reflecta automat și în cazul activității altor complete, ceea ce va aduce noi amânări pentru procesele în care sunt vizați Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL