Băncile au reînviat creditul cu buletinul

Friday, 16 December 2016, 09:16 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Cel puţin patru cinci bănci mari desfăşoară în acest moment campanii susţinute pentru promovarea creditelor de consum. Unele dintre ele, cum este, de exemplu Bancpost, au început deja, prin intermediul agenţilor, să distribuie fluturaşe în care îşi expun oferta, uneori foarte apropiată, ca sumă oferite de zona ocupată în mod tradiţional de IFN-uri.

Astfel, băncile oferă astăzi sume chiar şi mai mici de 5000 de lei în baza creditelor de consum. O fac instituţii de credit ca BCR, Raiffeisen, Banca Românească, BRD, ING sau Bancpost.

Pe de altă parte, Alpha Bank oferă şi ea finanţări de nivel redus, însă o face în baza unor împrumuturi cu destinaţie fixă, cum ar fi achiziţia de electrocasnice.

Având în vedere acordurile pe care le-au încheiat cu ANAF, aproape toate băncile oferă astăzi credite doar în baza buletinului. Procedurile de analiză pot dura şi doar câteva ore, în anumite situaţii.

Capital a realizat un calcul pentru un împrumut de 3.000 de lei contract pe 2 ani şi a ajuns la concluzia că oferta băncilor este cu mult mai avantajoasă decât cea venită de la IFN-uri, care utilizează încă dobânzi rămase parcă în anii de boom economic.

Pe exemplul analizat, cele mai bune cinci oferte vin de la Banca Românească, BCR, OTP, Bancpost şi Carpatica, în această ordine.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE