Băncile aruncă în lupta împotriva Legii dării în plată și sindicatele!

Monday, 14 March 2016, 10:18 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

,,Această lege în forma actuală va aduce costuri adiționale pentru bănci, cu efecte grave asupra salariaților din sistem, printre care enumerăm: pierderea locurilor de muncă, diminuarea unor drepturi cu consecințe asupra nivelului de trai și transformarea unor salariați din bănci în agenți imobiliari'', se precizează într-un comunicat al Federației, remis luni AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în urma crizei industria bancară din România s-a restructurat, pierzând un sfert din numărul de unități bancare și peste o cincime din numărul de salariați.

Senatorii au adoptat, recent, în unanimitate, proiectul Legii privind darea în plată a unor imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite. Ei au respins un amendament care prevedea excluderea din lege a programului ''Prima casă'' și au introdus un altul care se referă la faptul că pentru stingerea creanței dintr-un contract de credit prin dare în plată, valoarea contractului de credit, la momentul acordării, nu trebuie să depășească 150.000 euro, sumă calculată la cursul de schimb al BNR în ziua încheierii contractului, garantat prin ipotecă asupra unui bun imobil cu destinație de locuință.

În timpul dezbaterilor, reprezentantul ministerului Finanțelor, secretarul de stat Enache Jiru, a spus că MF susține punctul de vedere al BNR, arătând că aplicarea actului normativ asupra programului ''Prima casă'' ar duce la blocarea acestuia.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE