Austriecii de la OMV, loviți în plin de prețul petrolului

Thursday, 29 January 2015, 10:52, Sursă: REALITATEA.NET

Grupul austriac OMV, acţionarul majoritar al OMV Petrom (SNP), a anunţat joi că din cauza scăderii preţului petrolului îşi va reduce programul de investiţii pentru perioada 2015-2017, astfel că va rata ţinta de producţie stabilită pentru 2016.

Adaugă părerea ta

Investiţiile vor fi reduse la 2,5-3 miliarde de euro, iar 80% din sumă va viza activitatea de upstream, informează Mediafax.

Grupul austriac arată, într-un raport transmis joi, că nu va reuşi să îşi atingă obiectivul ca în 2016 să ajungă la o producţie de 400.000 berili echivalent petrol pe zi, din cauza reducerii preţului petrolului şi a programului de investiţii.

Totodată, OMV va reconsidera oportunităţile de renunţare la unele active.

În noiembrie, OMV Petrom a anunţat că va modifica planurile de investiţii pentru 2015, din cauza condiţiilor mai puţin favorabile din piaţă şi cu volatilitate ridicată, precum scăderea preţului ţiţeiului la minimul ultimilor ani.

Pentru 2014, compania a alocat un buget de investiţii de peste 1,3 miliarde de euro, din care aproximativ 85% dedicat proiectelor de explotare şi producţie a hidrocarburilor.