Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Audieri-cheie în cazul Kovesi

Friday, 22 March 2019, 07:05 Sursă: REALITATEA.NET

Jurnalistul Ion Cristoiu a fost audiat joi la Secţia pentru investigarea magistraţilor în legătură cu fotografia în care apare fost şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi depusă de Sebastian Ghiţă. Cristoiu a precizat că există o singură fotografie la dosar şi că aceasta nu este făcută acasă la Ghiţă, ci la crama Budureasca, care îi aparţine omului de afaceri.

Ion Cristoiu, audiat ca martor în dosarul Laurei Codruţa Kovesi

 Şi fostul viceprim-ministru Gabriel Oprea a fost audiat, însă el a fost reţinut în declaraţii.

"Am dat o declaraţie de martor. Nu pot să spun, e un dosar în curs de cercetare", a afirmat fostul ministru al Apărării, pentru Antena 3.

Întrebat dacă omul de afaceri Sebastian Ghiţă a fost invitat la el acasă, în seara alegerilor din 2009, Oprea a spus: "Este posibil să fi fost invitat. Habar n-am. Au trecut peste 10 ani de zile. Cred că şi acum o cină în mod privat nu încalcă legea. Ce încalcă legea - şi acum vă spun la modul cel mai serios, în toate funcţiile pe care le-am deţinut (...) - am sprijinit Justiţia cu resurse, cu personal -, cred că România ca să fie puternică are nevoie de o Justiţie puternică, dar fără abuzuri. Cred că abuzurile sunt întotdeauna în afara legii. A fost o cină privată, care nu încalcă nicio lege. Dacă sunt abuzuri da, încalcă legea".
 

Dan Andronic, anunț incendiar după audierea lui Ion Cristoiu în dosarul lui Kovesi

Referitor la fotografie, Sebastian Ghiţă a spus că este făcută în crama locuinţei lui din Ploieşti,

Ulterior, Ghiţă a precizat că imaginea cu Laura Codruţa Kovesi este un stop-cadru dintr-un film şi că nu este singura imagine în care aceasta apare.

De asemenea, la Antena 3 a intervenit socrul lui Sebastian Ghiţă, care a spus că petrecerea la care a participat Kovesi a avut loc, aproximativ, în noiembrie 2012.

 Dosarul împotriva lui Kovesi a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă.  Acesta susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL