Au crezut că fac o afacere şi cumpără IEFTIN PACHETE TURISTICE în BULGARIA, dar au rămas fără BANI

Friday, 14 March 2014, 13:38 Sursă: Mediafax

Autor: Realitatea.NET

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de reprezentanţii Poliţiei Judeţene Sibiu, administratorul unei societăţi comerciale din municipiul Sibiu care oferea servicii turistice este cercetat penal sub control judiciar pentru infracţiuni de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

"Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu au stabilit faptul că persoana bănuită, o femeie în vârstă de 38 de ani, domiciliată în municipiul Sibiu, în perioada 2012 - 2013, a indus în eroare 23 de părţi vătămate pretinzând sume de bani şi eliberând documente false privind contracte şi sejururi cu destinaţii turistice europene, prin prezentarea ca adevărată a unor fapte mincinoase şi prin folosirea de mijloace frauduloase cu ocazia contractării de către acestea a unor servicii turistice, servicii încasate şi neonorate, cauzând un prejudiciu în valoare de 48.231 euro şi 22.303 lei", se arată în documentul citat.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Balteş, a declarat, că femeia le prezenta turiştilor, toţi din judeţul Sibiu, oferte pentru unităţi de cazare din Bulgaria, fără însă a plăti vreun ban hotelurilor sau pensiunilor pe care aceştia le alegeau.

Potrivit datelor oferite de poliţişti, din prejudiciul de peste 50.000 de euro s-a reuşit până în prezent recuperarea a 4.477 euro şi 13.121 lei.

În plus, poliţiştii au stabilit că femeia a înşelat şi o altă firmă de turism, care intermedia contractele. Ea a falsificat un ordin de plată în valoare de 9.512 euro, pentru a le arăta acestora că a achitat unităţilor de cazare contravaloarea unor sejururi, dar, de fapt, suma virată a fost de doar 512 euro.

Femeia a fost reţinută pentru 24 de ore, iar joi a fost prezentată Judecătoriei Sibiu cu propunere de arestare preventiva. Împotriva acesteia instanţa a dispus cercetarea în libertate şi luarea măsurii controlului judiciar, impunându-i mai multe obligaţii, printre acestea fiind şi interdicţia de a depăşi limita teritorială a judeţului Sibiu, fără încuviinţarea prealabilă a instanţei.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL