Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Atenție! Detaliul banal prin care aproape oricine îți poate sparge contul de Facebook

Sunday, 23 July 2017, 13:52 Sursă: REALITATEA.NET

Atunci când uităm parola, Facebook ne oferă posibilitatea de a o recupera cerându-ne unul dintre numerele vechi de telefon. Pe numărul acela ajunge un mesaj cu un cod unic pe care îl introducem pentru a accesa contul de Facebook, relatează Indy100.

Dacă un hacker decide să cumpere vechiul număr de telefon, o sarcină destul de simplă, el ar putea foarte ușor să intre pe contul de Facebook pe care îl vânează, conform Digi24.

Acest lucru este posibil doar dacă avem numere de telefon vechi, pe care nu le mai folosim și care au fost asociate contului de Facebook.

Deși Facebook ne reamintește mereu să ne legăm contul cu numărul de telefon, nu ne amintește să ne actualizăm și numărul de telefon.

Programatorul a încercat acest truc și a reușit să intre în mai multe conturi de Facebook cunoscându-le doar un număr de telefon mai vechi. El a făcut aceste experimente pentru a evidenția această vulnerabilitate a rețelei de socializare.

Singura modalitate de a ne proteja în acest caz este să avem grijă să ștergem numerele de telefon vechi care au fost asociate contului nostru de Facebook. Acest lucru îl putem face din Setarile Facebook.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL