Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Noi proteste în faţa Parlamentului împotriva atacului PSD-ALDE la justiţie

Thursday, 07 December 2017, 07:37 Sursă: REALITATEA.NET

Aproximativ o sută de oameni s-au strâns în faţa Parlamentului. Ei și-au manifestat indignarea faţă de conţinutul noilor legi ale justiţiei, dar şi față de rapiditatea cu care aleşii au trecut prin pachetul de legi.

Oamenii s-au arătat nemulţumiţi şi de atitudinea senatorului PSD Şerban Nicolae, cel care a jignit-o pe deputatul USR Cosette Chichirău chiar în plenul Parlamentului.

Fostul ministru Vlad Voiculescu a lansat, pe Facebook, un apel către români să meargă să protesteze la Parlament, unde se află "o gaşcă de golani cu gura mare care călăresc ţara de ani de zile şi vor să şi-o treacă pe persoană fizică fără a mai fi deranjaţi". Și Corupția Ucide a lansat un apel la proteste de amploare pentru dumnică, în Piața Victoriei.

UPDATE 21.00. În jur de 100 de oameni protestează, joi seară, în faţa Parlamentului, unde continuă dezbaterile pe legile justiţiei. De asemenea, câteva sute de persoane protestează la Sibiu şi la Timişoara.

UPDATE 18:00. Oamenii au început să se strângă în faţa Parlamentul, la această oră fiind prezenţi câteva zeci de protestari.

"Dacă sunteţi în Bucureşti, mergeţi la Parlament! La intrarea de la Izvor înţeleg că s-au strâns oamenii cărora le pasă! E incredibil ce fac în Parlament! Ciordache face din nou ce ştie să facă! Mergeţi la Parlament! O gaşcă de golani cu gura mare care călăresc ţara asta de ani de zile şi vor să şi-o treacă pe persoană fizică fără a mai fi deranjaţi! Asta e tot ce ştiu, asta e tot ce pot! Ei nu ştiu altfel. Trebuie opriţi! Mergeţi la Parlament!", a scris Vlad Voiculescu pe Facebook, miercuri noapte, spunând că se află la Bruxelles şi că se întoarce la Bucureşti joi.

Pe pagina de facebook, comunitatea Corupția Ucide lansează un apel la proteste de amploare, în Piața Victoriei, duminică, de la ora 18:00. "A început dictatura hoției. Chemam lumea din Romania, diaspora să vină la București, din toată țara!" se spune în comunicatul lansat în spațiul virtual.

Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor a fost adoptată miercuri pe articole într-o şedinţă maraton care a durat peste 12 ore, votul final fiind însă amânat pentru că PSD - ALDE - UDMR nu au reuşit să strângă suficienţi deputaţi pentru a adopta actul normativ. Singura modificare adoptată de plen faţă de varianta comisiei a fost obligativitatea statului de a se îndrepta împotriva magistratului care a săvârşit o eroare din rea-credinţă sau gravă neglijenţă. ”Votul final va fi stabilit într-o şedinţă ulterioară de Birou Permanent”, a anunţat preşedintele de şedinţă, Gabriel Vlase, la finalul dezbaterilor. 

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL