Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunţ neaşteptat: Sebastian Ghiță poate sta până la un an în arest în Serbia

Tuesday, 25 April 2017, 08:06 Sursă: REALITATEA.NET

Sebastian Ghiță ar putea sta până la un an în arest în Serbia, informează purtătorul de cuvânt al Înaltei Curţi din Serbia.

Bojana Stankovici, purtătorul de cuvânt al Înaltei Curţi din Serbia, a explicat cum vor decurge formalităţile privind extrădarea fostului deputat Sebastian Ghiţă, aflat în arest preventiv la Belgrad:

„Judecătorul poate revoca ordinul de detenție dacă autorităţile române nu trimit scrisoarea rogatorie în 18 zile. Dar la cererea autorităţilor române judecătorul poate extinde detenţia până la maximum 40 de zile. Când scrisoarea rogatorie va ajunge la Înalta Curte din Serbia, judecătorul îl va interoga pe Sebastian Ghiţă în legătură cu cererea de extrădare si motivele ei. Mai departe, judecătorul va examina documentele legale, scrisoarea rogatorie şi celelalte documente şi va urma toţi paşii pentru a vedea dacă sunt îndeplinite precondiţiile pentru extrădare".

Oficialul sârb a precizat că durata arestului pentru extrădare este limitată: "Nu poate să fie mai mare de un an din ziua în care domnul Sebastian Ghiţă a fost reţinut".

"Când judecătorul va transmite documentele camerei preliminare, magistraţii de la această cameră vor decide dacă vor refuza extrădarea sau se vor pronunţa în sensul în care s-au îndeplinit condiţiile pentru extrădare. Ministrul Justiţiei este cel care va lua decizia de a extrăda sau nu persoana în cauză. Nu putem să precizăm cât timp va dura procedura de extrădare, putem spune numai că durata arestului pentru extrădare este limitată. Nu poate să fie mai mare de un an din ziua în care domnul Sebastian Ghiţă a fost reţinut", a declarat Bojana Stankovici.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL