Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anchetă sanitară în Alba după ce o firmă a îngropat peste 22.000 de găini moarte. Firma, în faliment

Wednesday, 07 September 2016, 20:38 Sursă: REALITATEA.NET

Comisarul şef al Gărzii de Mediu Alba, Dănuţ Hălălai, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că societatea a cerut o derogare de la prevederile legale prin care trebuia să incinereze păsările moarte, în loc să le îngroape, solicitare care i-a fost respinsă.

Hălălai a spus că, ulterior, în urma unui control, Garda de Mediu Alba a descoperit că firma a ignorat recomandările autorităţilor de mediu şi a îngropat cadavrele păsărilor, iar pentru acest lucru a fost amendată cu 100.000 de lei.

Potrivit sursei citate, păsările ar fi murit asfixiate cu fum în urma unui incendiu produs în halele în care erau ţinute, incendiu care ar fi distrus şi sistemul de ventilaţie.

Firma respectivă a fost amendată cu 6.000 de lei şi de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba pentru ignorarea normelor sanitar-veterinare potrivit cărora ar fi trebuit să incinereze păsările moarte, nu să le îngroape.

Directorul DSVSA Alba, Ioan Tătucu, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că firma a anunţat moartea păsărilor în luna iulie şi a cerut un aviz sanitar-veterinar pentru a le îngropa, solicitare care i-a fost respinsă şi i s-a recomandat incinerarea.

Cazul este verificat acum de toate autorităţile care au atribuţiuni în domeniul protecţiei mediului şi sănătăţii populaţiei acestea încercând să stabilească ce efecte a avut fapta comisă de firma de creştere a păsărilor.

De asemenea Direcţia de Sănătate Publică Alba a anunţat, miercuri, că a deschis şi ea o anchetă şi verifică dacă în comuna Pianu de Jos a fost afectată pânza freatică şi sursele de apă în urma îngropării celor peste 22.000 de păsări moarte.

Firma care deţinea ferma de păsări din Pianu de Jos a intrat în faliment după acest incident.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL