ANAT: Voucherele de vacanță generează venituri suplimentare, în turism, de 400 de milioane de euro

Friday, 20 May 2016, 15:04 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Voucherele de vacanță permit turiștilor să achiziționeze o gamă largă de pachete turistice care includ, cazare, masă, cât și servicii suplimentare. Voucherele sunt destinate exclusiv pieței interne de turism, fapt pentru care agențiile de turism estimează o evoluție pozitivă a acestui sector pentru perioada care urmează.

„Deocamdată, voucherele de vacanță se emit numai sub formă de cupoane valorice, dar există bănci interesate să emită carduri dedicate, care ar putea fi folosite numai pentru plata pachetelor turistice în România, conform Legii de acordare a acestor beneficii salariale. Am discutat cu Asociația Română a Băncilor. În perioada următoare, vom avea o discuție aplicată pe acest subiect. Sperăm ca de anul viitor românii să aibă la dispoziție vouchere de vacanță și în format electronic”, a declarat Lucia Morariu, prim-vicepreședinte al ANAT.

Deocamdată de voucherele de vacanță beneficiază angajații companiilor private ale căror pachete salariale dețin această facilitate, dar și salariații companiilor de stat care au inclus acest tip de cheltuieli în bugetul pe acest an.

Avantaje au și angajatorii pentru că taxele pe care le plătesc la acordarea voucherelor sunt mai mici față de cele care sunt plătite în mod normal pentru salarii.

Potrivit Luciei Morariu, până acum, au fost achitate mai multe pachete de vacanță cu vouchere, cea mai vândută destinație fiind litoralul, urmată de stațiunile de tratament.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE