Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Află trei secrete care îți vor arăta cum să-ți păcălești creierul să învețe tot ce vrei!

Monday, 17 July 2017, 14:54 Sursă: REALITATEA.NET

Modalități prin care poți să-ți păcălești creierul să învețe tot ce vrei.

1. Memoriile condiționate de reflexe

În fiecare secundă a vieții tale, creierul se activeaz în diferite părți, sub influența lucrurilor pe care le percepi, faci și simti. Creierul retrăiește amintirile activându-se în același fel în care a făcut-o prima dată când le-a experimentat. De exemplu, o anumită parte a creierului se activează atunci când asculți o melodie, când experimentezi o emoție puternică în preajma persoanei iubite și așa mai departe.

Acest reflex poate să te ajute să-ți păcălești creierul să activeze informația de care ai nevoie. Dacă te pregătești pentru un examen, poți lua un parfum ieftin, pe care nu l-ai mai mirosit niciodată și pe care nu îl asociezi cu nimic. Dă-te cu acest parfum atunci când înveți și fă un duș atunci când termini de învățat, după care te poți culca. Data viitoare când vrei să-ți amintești acele informații pe care le-ai învățat când erai dat cu parfumul, dă-te iar cu acel parfum.

2. Îmbunătățirea percepției îmbunătățirea percepției te poate ajuta să-ți îmbunătățești și memoria.

Cum poți face acest lucru? Începe prin observarea tuturor detaliilor, cum ar fi semnele, culorile, mirosurile, sunetele. Apoi întreabă-te ce ai văzut, încearcă să treci pe o listă lucrurile pe care le-ai observat și să îți amintești cum erau aranjate sau cum erau pur și simplu.

Exersează aceasta practică până când devine o rutină. Perceperea lucrurilor din jurul tău te poate ajuta să îți amintești altfel. Ulterior, începe să analizezi informațiile. Începe să unești punctele și observă cum se leagă totul. Trebuie să începi să analizezi orice informație nouă și să o corelezi cu ceea ce știi deja. Lucrurile care pot fi grupate sunt mai ușor de amintit. Așa că este important să corelezi informațiile pentru a-ți îmbunătăți memoria, scrie Eva.

3. Împărtășirea cunoștințelor

De împărtășirea cunoștințelor tale nu beneficiază doar oamenii din jurul tău, ci și tu. S-a demonstrat că retenția cea mai bună are loc atunci când împărtășești informațiile pe care le știi. Orice ai învăța, încearcă să discuți cu o persoană care crede că este interesant subiectul respectiv.

sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL