Hans Klemm a părăsit România, odată cu finalizarea mandatului

Saturday, 14 December 2019, 09:04 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Ambasada SUA la Bucureşti a anunţat că ambasadorul Hans Klemm a părăsit astăzi România, odată cu finalizarea mandatului. 

Reprezentanţa diplomatică a publicat şi o imagine a lui Klemm alături de soţia sa.

"Ambasadorul Hans Klemm şi-a încheiat mandatul şi a părăsit astăzi România. Mesajul său de rămas bun: „Vă mulţumesc pentru căldura cu care m-aţi primit peste tot în România. Sărbători fericite tuturor!”", scrie Ambasada SUA pe Facebook.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, îl va primi astăzi pe ambasadorul agreat al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare.

Adrian Zuckerman a fost confirmat în funcţie de Senatul american pe 20 noiembrie.

De profesie avocat, Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent limba română, potrivit Agerpres.

El îl înlocuieşte la Bucureşti pe Hans Klemm care a fost ambasadorul SUA în România din data de 21 septembrie 2015.

Zilele trecute, preşedintele Klaus Iohannis i-a acordat lui Hans Klemm Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de "Mare Cruce", şeful statului subliniind în cadrul ceremoniei desfăşurate la Palatul Cotroceni că oficialul american este un "profesionist", cu o contribuţie "extraordinară la dezvoltarea relaţiilor" bilaterale româno-americane.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-14 18:19:15
Paine si circ in Romanica

Bine ca am scapat de "democratul lui Obama" . Asta a fost mai prost decat Gitenstein care "s-a ales" cu presedentia Fondului Proprietatea! Asta pleaca acasa "ingrijorat" ca primeste iar un post prin Africa.

Alte articole din: POLITICĂ