ADEVĂRUL despre ULEIURILE din supermarket

Friday, 11 July 2014, 16:51 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

La data de 1 septembrie 2013, APC Romania a lansat campania nationala impotriva practicilor comerciale incorecte pe piata din Romania. O astfel de practica identificata si adusa la cunostinta noastra de consumatori o reprezinta mentiunea inscrisa pe ambalajele sortimentelor de ulei de floarea soarelui Unisol si Ulvex, produse de SC Bunge Romania SRL", se arată într-un comunicat trimis de Costel Stanciu, presedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC Romania).

Pe ambalajul produselor, in tabelul realizat pentru etichetarea nutritionala a produsului este mentionat clar ca acestea nu contin colesterol – Colesterol 0 mg. Or, este un fapt stiintific cunoscut ca acest colesterol nu se poate regasi decat in produse alimentare de origine animala. Avand de a face cu produse exclusiv vegetale, acestea nu vor contine niciodata colesterol.

APC Romania considera ca practica de a mentiona lipsa colesterolului pe eticheta celor doua produse, in conditiile in care acesta nu are cum sa intre in compozitia lor si cunoscut fiind faptul ca este recomandata evitarea produselor cu un continut mare de colesterol, este una incorecta, deoarece poate crea impresia consumatorilor ca cele doua sortimente de uleiuri sunt singurele comercializate pe piata din Romania care nu contin substanta respectiva, lucru neadevarat.

Conform art. 6 din Legea 363/2007 privind combaterea practicilor comerciale incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii, cu modificarile si completarile ulterioare, ”o practica comerciala este considerata ca fiind inselatoare daca aceasta contine informatii false sau, in orice situatie, inclusiv prezentarea generala, induce in eroare sau este susceptibila sa induca in eroare consumatorul mediu, astfel incat, in ambele ipoteze fie il determina, fie este susceptibila a-l determina pe consumator sa ia o decizie de tranzactionare pe care altfel nu ar fi luat-o, chiar daca informatiile sunt, in fapt, corecte in raport cu unul sau mai multe” dintr-o serie de elemente.C

Citeşte mai mult pe garbo.ro.
Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL