Aceste 100 de firme angajează pe loc peste 4.000 de tineri. Ce posturi sunt vacante

Tuesday, 06 October 2015, 12:55, Sursă: REALITATEA.NET

Peste 100 de companii scot la concurs 4.000 de joburi şi stagii de internship la târgul de carieră Angajatori de top care va avea loc la Sala Palatului din Capitală, în zilele de 23 şi 24 octombrie. Cei interesaţi îşi pot stabili un prim interviu de angajare chiar în cadrul târgului.

Adaugă părerea ta

Printre oportunitățile de carieră 50% dintre joburi sunt dedicate candidaților entry-level, 28% sunt poziții middle-level, în timp ce 18% sunt poziții senior-level pentru profesioniștii cu peste 5-7 ani experiență.

Aproximativ 5% dintre pozițiile de la târgul de carieră sunt programe de internship & trainee adresate studenților sau absolvenților aflați la început de carieră.

În ceea ce privește departamentele în cadrul cărora există poziții disponibile, cele mai multe oportunități de carieră se regăsesc în IT/tehnic și inginerie.

Peste 18% dintre joburile deschise sunt în aceste departamente. ÎAlte departamente în care se fac angajări: Financiar şi Contabilitate, Relaţii Clienţii, Vânzări, Achiziţii, Marketing, Administrativ, Taxe şi Audit, R&D, Juridic, Logistică, Producţie.

Chiar dacă evenimentul se desfășoară în Bucureşti, companiile prezente caută candidați din toată țara, unele dintre acestea oferind pachete de relocare pentru viitorii angajaţi.

Câteva dintre orașele unde companiile fac recrutări sunt: București, Timişoara, Sibiu, Alba-Iulia, Braşov, Iaşi, Cluj-Napoca, Oradea, Ploieşti, Piteşti Deva, Piatra Neamţ, Arad.

LISTA firmelor care fac angajări în cadrul târgului de joburi poate fi văzută aici.

Oportunități interesante îi așteaptă inclusiv pe cei care își doresc o carieră la nivel internațional sau care vor să facă o schimbare și vor să se dezvolte profesional într-un mediu cultural diferit. Aproximativ 39% dintre angajatori pun la dispoziție poziții internaționale, fie că acestea sunt pe o durată limitată de timp sau permanente.

Noutatea ediției din această toamnă, constă în posibilitatea candidaților de a participa la interviuri cu o parte dintre reprezentanții companiilor în cele două zile de târg. Acest lucru va fi posibil într-un spațiu special amenajat în cadrul evenimentului de carieră Angajatori de top.

De exemplu, dacă un candidat este interesat de o poziție oferită de companiile prezente, iar compania respectivă apreciază că este un candidat potrivit, candidatul va fi invitat la o discuţie în cadrul unui interviu. În urma acestui interviu, el poate fi mai aproape de a obţine jobul dorit.