Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

40 de case și 20 de mașini, distruse de apă după potopul din Constanța. Imaginile de coșmar

Monday, 12 October 2015, 23:41 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE 10.20:  Autoritățile din Constanța au declarat pentru Realitatea TV că 40 de case și 20 de mașini sunt afectate, până la această oră, de viitura care a avut loc aseară în Constanța.

UPDATE 9.40: Reprezentanții ISU au transmis un comunicat de presă în care au informat despre situația din județul Constanța, după ce au intervenit la fața locului: „Ieri, 12 octombrie a.c., pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au fost solicitaţi să intevină, prin S.N.U.A.U 112, în jurul orei 21.17, pe DJ 226 ce leagă localităţile Năvodari şi Corbu, unde mai multe autoturisme au fost surprinse de o viitură. La faţa locului s-au deplasat cu operativitate echipajele de pompieri care, sub comanda inspectorului şef, locotenent colonel Petrov Daniel, au reuşit salvarea a 23 de persoane, printre care si un copil de aproximativ un an si opt luni, ocupanţi ai autoturismelor. În cursul nopţii trecute, pompierii constănţeni au mai reuşit să salveze înca două persoane, una surprinsă de viitură, fiinde recuperată cu acesoriilor din dotare, iar cealaltă, după efectuarea căutărilor a fost găsită izolată într-un spaţiu de adăpostire de pe o plajă din localitatea Corbu. Toate persoanele salvate au fost asistate din punct de vedere medical de către cadrele specializate sosite la faţa locului. Pentru limitarea şi înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice produse, au intervenit 35 de subofiţeri şi doi ofiţeri ai I.S.U. Constanţa, cu opt autospeciale, o Autospecială pentru Transport Victime Multiple, două ambulanţe SMURD, patru motopompe şi o barcă pneumatică. Pe toată durata nopţii cadre ale ISU Constanţa au monitorizat cursurile de apă aflate sub avertizare hidrologică, pentru a se putea asigura un răspuns prompt în vederea protejării populaţiei.”

UPDATE 23.30. Patru persoane au fost salvate de pompieri, iar ulterior au fost preluate de o ambulanță și transportate la spital. Alte patru echipaje ale Ambulanței așteaptă ca și alte persoane blocate în autoturismele surprinse de viitură să fie salvate de pompieri.

UPDATE 23.15. Aproximativ 20 de mașini au fost surprinse de viitură. Din fericire, persoanele aflate în autoturisme nu sunt în pericol de moarte, scrie reporterntv.ro.

UPDATE 22.45. Accesul mașinilor spre comuna Corbu a fost restricționat de Poliție, având în vedere că o bună parte din drumul județean 226 este inundată.

Astfel, oamenii au rămas blocați în autoturisme și au sunat la numărul unic de urgență 112 pentru ajutor. La solicitare au răspuns pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea", dar și echipaje ale Serviciului de Ambulanță Constanța.

Potrivit primelor informații, viitura s-a produs din pricina unei ruperi de nori. Astfel, cantitatea impresionantă de apă a inundat drumul care face legătura între orașul Năvodari și comuna Corbu.

Pompierii ISU "Dobrogea" au intervenit cu un autoturism de teren pentru salvarea oamenilor blocați în mașinile surprinse de viitură. Unele dintre autoturisme plutesc pe șoseaua care s-a transformat într-un adevărat lac.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL