Cozmin Gușă, dezvăluiri despre întâlnirea cu Sebastian Ghiță și Dan Andronic

Friday, 18 January 2019, 14:37 Sursă: REALITATEA.NET

Cozmin Gușă a afirmat, pentru Realitatea.net, că la discuțiile de la Belgrad au participat trei persoane din presă: Sebastian Ghiță, Dan Andronic și el. ”Din presă am participat doar noi trei, a fost un eveniment privat al unor persoane publice, dar civili sunt peste tot, după cum am putut vedea. Însă, asta nu ne mai miră. Discuțiile au fost legate de o mai veche intenția a mea de a aduna patronii din presă și de a discuta despre problemele reale cu care ne confruntăm. Nu avem niciun sprijin real din partea autorităților, a Guvernului, iar oamenii politici exploatează presă atunci când au nevoie de ea”, ne-a explicat acesta.

Cozmin Gușă a mai spus că a mai avut discuții cu patronii din presă și în noiembrie. ”Întâlnirea din noiembrie a fost fructuoasă, însă Sebastian Ghiță nu a putut să participe și i-am promis mai demult că o se ne întâlnim, iar acum am avut această posibilitate. A fost o întâlnire agreabilă, am discutat mai multe probleme, însă cele mai importante sunt următoarele două:

1. Prima este legată de faptul că televiziunile de știri din România nu primesc bani de la operatorii de cablu, așa cum primesc televiziunile străine. Operatorii își taxează lună de lună clienții, dar vând marfa pe care televiziunile o produc fără să ofere nicio compensație. În nicio țară nu se mai întâmplă așa ceva, iar toți guvernanții au promis că o să rezolve această problemă, însă nimeni nu a făcut nimic, iar posturile de știri nu primesc niciun ban.

2. A doua problemă este legată de sistemul de salarizare foarte confuz și care nu promovează înlesnirile pentru munca de creație.

Se impune o solidarizare în mass-media românească, astfel încât să putem rezolva aceste probleme”, a explicat Cozmin Gușă.

Întrebat dacă nu crede că întâlnirea cu Sebastian Ghiță nu ar putea fi speculată de adversarii săi politici, Cozmin Gușă ne-a spus: ”Eu nu am aversari politici, iar Sebastian Ghiță este un patron de presă la televiziunea căruia merg mulți politicieni. Nu văd de ce politicienii ar avea o problemă cu acest lucru. Și, dacă ne uităm la tot ce se întâmplă la DNA Ploiești, cu Portocală, cu Onea, ne dăm seama că treburile nu stau așa cum au fost prezentate și că au existat multe excese din partea sistemului. M-am convins de multe lucruri în această privință și o să vină vremea în care Sebastian Ghiță o să povestească și public ceea ce s-a întâmplat în cazul lui”, a încheiat Cozmin Gușă.

O fotografie în care patronul Realitatea TV, Cozmin Gușă, apare alături de Sebastian Ghiță și Dan Andronic, la Belgrad, a fost publicată de Libertatea. Cei doi apar într-un salon, stând pe scaune, alături de alte două persoane.

Aceeași fotografie a fost publicată și de Dan Adronic pe pagina sa de Facebook.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL