1 Mai. Cum va fi vremea în perioada mini-vacanţei de la începutul lunii viitoare

Tuesday, 28 April 2015, 11:54 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

1 MAI. În toată regiunea Dobrogei, intervalul 30 aprilie — 4 mai va fi caracterizat de o vreme mai rece decât în mod obișnuit, cu media regională a temperaturilor maxime de 16...17 grade, iar cea a minimelor de 7...9 grade. În rest intervalului, valorile termice medii vor fi apropiate de cele climatologic normale, cu maxime ce se vor situa în jurul valorii de 18 grade și minime între 9...11 grade. Probabilitatea pentru apariția temporară a ploilor slabe va fi mai ridicată în intervalele 28-30 aprilie și 2-8 mai. 1 MAI.

1 MAI.. Intervalul 29 aprilie — 3 mai va fi caracterizat, în Crișana, de o vreme mai rece decât în mod obișnuit, cu media regională a temperaturilor maxime între 10 și 18 grade (cele mai scăzute valori urmând a se înregistra pe 29 aprilie), iar cea a minimelor de 3...6 grade. 1 MAI.

În Moldova, până la sfârșitul lunii aprilie, vremea se va răci accentuat, astfel încât maximele termice vor scădea până la 15 grade în 29 și 30 aprilie. Ulterior, deși valorile termice vor marca o creștere treptată, se vor menține ușor sub cele normale în prima decadă a lunii mai. 1 MAI.

Astfel, maximele se vor încadra între 16 și 20 de grade, cu valorile cele mai ridicate în zilele de 1, 5 și 6 mai. Temperaturile nocturne vor avea o evoluție similară, cele mai scăzute minime, în medie de 4...5 grade, urmând a se înregistra pe 30 aprilie și 1 mai. Vor fi posibile ploi în tot intervalul de prognoză, dar cu o probabilitate mai mică în 27 și 30 aprilie, respectiv 1 mai. În 28-29 aprilie sunt de așteptat averse pe arii extinse, mai însemnate cantitativ. 1 MAI.

În Muntenia, vremea va fi deosebit de caldă în primele două zile de prognoză. Însă în 29 și 30 aprilie, valorile termice vor scădea, ajungând la maxime diurne de 17...18 grade și minime nocturne în jurul valorii de 6 grade. Din 1 mai și până la sfârșitul intervalului vor fi oscilații ușoare de la o zi la alta, dar, în medie, valorile termice, atât cele diurne, cât și cele nocturne, se vor apropia de mediile climatologice specifice perioadei. Prin urmare, maximele se vor încadra, în medie regională, între 18 și 22 de grade, iar minimele între 7 și 10 grade. 1 MAI.

În Transilvania, în prima săptămână de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de variații semnificative de la o zi la alta. Cele mai ridicate valori sunt de așteptat pe 27 și 28 aprilie, când vor fi, în medie, maxime de 20...22 de grade, dar și pe 1 mai, când se vor înregistra în jur de 19 grade, în timp ce pe 29 aprilie, cea mai rece zi din interval, valorile termice diurne vor fi de doar 11...12 grade. Temperaturile minime vor marca o scădere accentuată, de peste 6 grade, din 29 până în 30 aprilie, când se vor apropia de pragul de îngheț. 1 MAI.

Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale în această perioadă. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 16...20 de grade, iar cea a minimelor de 4...7 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în 28 și 29 aprilie, când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate, apoi după data de 1 mai, este posibil să plouă aproape zilnic. 1 MAI.

Sursa: Agerpres


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL