Steriu: UNPR va monitoriza comportamentul băncilor după promulgarea legii dării în plată

 
Steriu, despre controlul parlamentar al serviciilor: E nevoie de o singură comisie puternică
Steriu, despre controlul parlamentar al serviciilor: E nevoie de o singură comisie puternică

UNPR va monitoriza comportamentul băncilor pentru a se asigura că nu vor avea o atitudine "abuzivă" față de consumatori după promulgarea legii dării în plată, a declarat președintele formațiuni, Valeriu Steriu.

"În urmă cu exact două săptămâni, legea dării în plată trecea, pentru a doua oară, de plenul Camerei Deputaților. Atunci au votat 207 deputați pentru lege. Acești 207 deputați vorbesc în numele a 14,5 milioane de români, potrivit normei de reprezentare", a afirmat Steriu, potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres, de UNPR.

"Președintele Iohannis a promulgat legea și deja vedem cum reprezentanții instituțiilor financiare încep să amenințe în diferite moduri cetățenii și, implicit, statul român, fie cu creșterea costurilor de creditare, fie cu sesizarea la Curtea Constituțională. Vreau să anunț că UNPR va monitoriza conduita băncilor din România, pentru a ne asigura că acestea nu vor acționa agresiv și abuziv față de cetățeni după promulgarea legii dării în plată", a adăugat acesta.

Potrivit liderului UNPR, senatorii și deputații progresiști iau în calcul chemarea la audieri în Parlament a reprezentanților băncilor, dacă acestea vor da dovadă de un comportament "abuziv" în relația cu clienții lor.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?