Stelian Ion (USR) despre controversatul proiect PSD, ”Pușcăria e acasă”: Să tot fii infractor!

Stelian Ion, deputatul USR care se luptă cu PSD în comisia juridică sau în comisia Iordache, atunci când vine vorba de proiecte controversate, a explicat, pe pagina sa de Facebook, cât de periculoase sunt amendamentele pe care PSD le-a depus la proiectul prin care cei condamnați pentru corupție, la pedepse de până la 5 ani, își pot ispăși pedeapsa cu închisoarea la domiciliu, după executarea a 1/5 din pedeapsă, exceptându-se doar faptele cu violență. ”Să tot fii infractor în România, pentru statul te va ocroti prin toate mijloacele”,  concluzionează Stelian Ion.Iată postarea lui Stelian Ion:

”Programul PSD: ”Pușcăria e acasă”

Se apropie Paștele și PSD-ul vrea să le mai facă un cadou deținuților.

Astăzi, în comisia juridică a Camerei Deputaților, puterea a votat niște amendamente prin care persoanele condamnate la pedeapsa cu închisoarea de până la 5 ani, chiar și cele condamnate pentru fapte de corupție, să-și poată ispăși pedeapsa cu închisoarea la domiciliu (!?), după executarea a 1/5 din pedeapsă, exceptându-se doar faptele cu violență.

Regimul semideschis va fi accesibil pe viitor și pentru condamnații la pedepse de până la 13 ani (în loc de 3 ani, cum în prezent), în cazul infracțiunilor săvârșite fără violență.

Sunt avantajați infractorii ”de lux”, ”gulerele albe”, cei care săvârșesc infracțiuni ”delicate”, de corupție, dar care, în realitate, sunt mult mai periculoși pentru societate decât cei care se încaieră în cârciumă după o beție.

În plus, deținuților le este ”stimulat” talentul scriitoricesc sau ingineresc pentru că vor fi răsplătiți cu câte 20 de zile de reducere a pedepsei pentru fiecare lucrare ”științifică” sau pentru fiecare invenție brevetată în penitenciar.

Puterea vrea șă instituie în România un paradis al infractorilor: au adoptat legea ”recursului compensatoriu”, au în vedere să ofere despăgubiri bănești deținuților (în condițiile în care CEDO nu ne-a impus o astfel de măsură), iar acum îi lasă pe deținuți ”la vatră”. După legile justiție, urmează mutilarea Codului penal. Să tot fii infractor în România, pentru statul te va ocroti prin toate mijloacele!

Întrebare: oare n-ar fi cazul să le asigurăm chiar și hrană condamnaților care își ispășesc pedeapsa de acasă? Pentru că, nu-i așa, ei nu pot munci, nu pot merge la cumpărături...

În ritmul acesta îndrăzniți să credeți că ne dezintegrăm, ne desființăm ca stat de drept, ne întoarcem în evul mediu”, a scris acesta.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?