Statul subvenţionează 60% din preţul biletelor de tren

 
Foto: cfr.stfp.net
Foto: cfr.stfp.net
CFR-ul nu are bani să îşi păstreze angajaţii, în schimb, statul alocă 0,6% din Produsul Intern Brut pe bilete de tren. Mai exact, subvenţionează 60% din preţul tichetelor, iar mulţi dintre călători nici măcar nu ştiu acest lucru. În total statul dă peste 860 de milioane de euro pentru subvenţionarea biletelor de tren.

Preţul călătoriilor pe calea ferată este foarte mare, astfel încât statul a decis să intervină. Aşa s-a ajuns la subvenţia de 60% şi la un preţ care să poată fi suportat de călători. Renunţarea la subvenţii ar lăsa CFR fără mulţi clienţi.

Fără subvenţii, un drum cu trenul de la Bucureşti la Timişoara, de exemplu, ar costa peste două sute de lei, doar dus şi la clasa a doua. Deşi condiţiile nu se ridică la nivelul preţului.

În preţul unui bilet intră taxa de utilizare a infrastructurii, salariile angajaţilor CFR, combustibilul, energia şi reparaţiile.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?