Statele Unite le vor permite din 2010 purtătorilor de HIV să intre pe teritoriul lor

 
Foto: .fhr-net.co.uk
Foto: .fhr-net.co.uk
Statele Unite vor lua luni ultimele măsuri pentru a ridica interdicţia vizând purtătorii de HIV de a intra pe teritoriul american, iar libertatea lor de a călători va fi totală la începutul anului 2010, a anunţat, vineri, preşedintele Barack Obama.
"În urmă cu 22 de ani, printr-o decizie bazată mai mult pe teamă decât pe fapte, Statele Unite au instaurat interdicţia de intrare pe teritoriul lor a celor care purtau virusul HIV. Vorbim despre a face să dispară stigmatul pe care îl reprezintă această boală, dar acest lucru nu ne-a împiedicăm să îi tratăm ca pe o ameninţare pe cei care trăiesc cu ea şi care ne vizitau", a declarat Obama.

El a subliniat că numai 10 ţări din lume au o astfel de reglementare şi că Statele Unite se numără printre ele. "Dacă vrem să fim vârful de lance în lupta împotriva SIDA în lume, trebuie să ne comportăm ca atare. De aceea administraţia mea va publica luni o ultimă reglementare care va ridica interdicţia, ce va intra în vigoare imediat după Anul Nou", a spus el.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?