Statele Unite critică Uniunea Europeană

 
Statele Unite critică Uniunea Europeană 
Statele Unite critică Uniunea Europeană 

Reprezentantul special al SUA în Iran, Brian Hook, a criticat decizia Uniunii Europene de a aloca 18 milioane de euro pentru Iran, afirmând că "transmise un mesaj greşit" şi a cerut Bruxellesului să ajute la eliminarea ameninţării venite din partea Teheranului.

 

 

"Asistenţa financiară europeană va încuraja regimul să neglijeze nevoile propriilor oameni şi va bloca schimbări politice semnificative", a declarat Brian Hook într-un comunicat.

"Oamenii din Iran înfruntă presiuni economice din cauza corupţiei Guvernului şi investiţilor făcute în terorism şi conflicte străine. Statele Unite şi Uniunea Europeană ar trebui să lucreze împreună pentru a găsi soluţii durabile care să susţină cu adevărat oamenii din Iran şi care să pună capăt ameninţărilor la adresa stabilităţii regionale şi globale", a adăugat Hook.

Uniunea Europeană a aprobat, joi, alocarea a 18 milioane de euro drept asistenţă pentru Iran, în scopul atenuării efectelor sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea Statelor Unite din Acordul atomic.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat la începutul lunii august o ordonanţă executivă prin care sunt reintroduse sancţiunile împotriva Iranului, liderul de la Casa Albă denunţând din nou Acordul nuclear "oribil" semnat de marile puteri cu Teheranul.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?