Starea de URGENȚĂ se prelungește în Turcia. Vezi pentru cât timp

Parlamentul turc a aprobat luni prelungirea cu trei luni a stării de urgenţă, care a fost implementată la scurt timp după lovitura de stat eşuată din luna iulie anul trecut.La propunerea guvernului, parlamentul de la Ankara a votat pentru prelungirea stării de urgenţă ce urma să expire miercuri, a precizat Anadolu, potrivit Agerpres.

Solicitarea cabinetului a fost făcută în urma ceremoniilor organizate la sfârşitul săptămânii trecute pentru marcarea unui an de la puciul eşuat în care au fost ucise circa 250 de persoane.

Starea de urgenţă, adoptată pe 20 iulie anul trecut, a fost deja prelungită de trei ori - în octombrie, ianuarie şi aprilie.

De la impunerea stării de urgenţă, mai mult de 50.000 de persoane au fost arestate şi 150.000 au fost demise sau suspendate din funcţie în cadrul măsurilor de represiune luate de guvernul turc după lovitura de stat eşuată.

Guvernul de la Ankara susţine că aceste măsuri sunt necesare pentru a face faţă provocărilor de securitate şi împotriva susţinătorilor clericului musulman Fethullah Gulen, acuzat de autorităţile turce de orchestrarea tentativei de puci. Gulen a dezminţit orice implicare a sa în tentativa de lovitură de stat militară.

Liderul principalului partid de opoziţie (Partidului Republican al Poporului, CHP), Kemal Kilicdaroglu, a cerut sâmbătă guvernului să ridice starea de urgenţă care, a spus el, 'a devenit permanentă'.

Însă preşedintele Erdogan a reiterat cu mai multe ocazii că starea de urgenţă va fi ridicată 'atunci când toate problemele vor dispărea'.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?