Starea agentului rus Serghei Skripal, vizat de atacul neurotoxic, s-a îmbunătăţit

Fostul agent secret rus Serghei Skripal, vizat de atacul neurotoxic din orăşelul britanic Salisbury, nu mai este în stare critică, iar starea sa "se îmbunătăţeşte rapid", au anunţat, vineri, medicii britanici, potrivit BBC News online."Pacientul răspunde bine la tratament, astfel că starea sa se îmbunătăţeşte rapid", a comunicat Spitalul districtual Salisbury.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani, şi fiica lui, Iulia Skripal, în vârstă de 33 de ani, au fost găsiţi în stare de inconştienţă pe 4 martie, în orăşelul Salisbury.

Autorităţile britanice au stabilit că au fost atacaţi cu o substanţă neurotoxică numită Noviciok şi atribuie atacul Rusiei, care a negat orice implicare.

Potrivit MEDIAFAX, în urmă cu o săptămână, autorităţile britanice au anunţat că Iulia Skripal este în stare bună, fiind conştientă şi vorbind cu medicii.

"Joia trecută, am anunţat că starea Iuliei Skripal s-a îmbunătăţit, fiind stabilă. După cum spune însăşi Iulia Skripal, se simte din ce în ce mai puternică şi se gândeşte la ziua în care va fi externată. Orice speculaţie privind data externării este chiar o speculaţie. Iulia Skripal a cerut să i se respecte viaţa privată", a declarat, vineri, medicul Christine Blanshard, un membru al conducerii Spitalului districtual Salisbury.

"De asemenea, vreau să anunţ informaţii noi despre starea tatălui Iuliei, Serghei Skripal. Răspunde bine la tratament, starea sa se îmbunătăţeşte rapid şi nu mai este în stare critică", a precizat Christine Blanshard.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?