Stânci uriașe căzute pe DN 10. Circulația a fost închisă

Circulația pe DN 10 Brașov- Buzău a fost închisă, de marți seara, din cauza scurgerilor de apă de pe versanți produse pe segmentul din județul Covasna. Cea mai mare dintre stâncile căzute a fost îndepărtată cu ajutorul unui buldozer. Precipitațiile abundente au activat alunecările de teren din zona de munte, iar marți seara s-au desprins cantități mari de rocă, astfel încât s-a acoperit o porțiune de câțiva metri din DN 10, în zona viaductelor de la Siriu, Buzău. Unul dintre bolovani are zeci de tone, potrivit autorităților, și cel mai probabil va fi îndepărtat prin explozie.

Filtrul de la Cislău a fost instituit pentru a informa șoferii cu privire la utilizarea rutei ocolitoare, prin Cheia, iar filtrul de poliție de la Siriu are sarcina de a nu permite circulația către Covasna.

Conform stiridebuzau.ro, pe raza județului nu sunt înregistrate situații de urgență generate de fenomenele meteo și hidro semnalate în ultimele ore.

CJSU Buzău și autoritățile locale din zonele de risc monitorizează permanent situația, iar Serviciul de Gospodărire a Apelor efectuează la fiecare oră măsurători ale debitelor pe râul Buzău.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?