Stadionul-dragon, primul din lume alimentat exclusiv din energie solară - GALERIE FOTO

 
Foto: dailymail.co.uk
Foto: dailymail.co.uk
Foto: dailymail.co.uk Foto: dailymail.co.uk Foto: dailymail.co.uk
Stadionul cu aspect de dragon din Taiwan este primul din lume care se va alimenta din energia solară produsă chiar de el.
Stadionul, aflat în Kaohsiung, Taiwan, a fost construit pentru Jocurile Mondiale ce vor avea loc în oraş, în iulie. Este primul stadion din lume ce foloseşte exclusiv energia solară.

Structura gigantică, de 19 hectare, are o capacitate de 55.000 de locuri şi va fi folosită în principal pentru evenimente de atletism şi rugby, incluzând găzduirea celor mai importante evenimente ale Jocurilor Mondiale 2009.


Cele 8.844 de panouri solare vor genera mai multă energie decât este nevoie pentru cele 3.300 de becuri şi două ecrane tv gigantice.

Guvernul taiwanez intenţionează să vândă surplusul de energie ce va fi generat în perioadele fierbinţi ale verii.

O autoritate din Taiwan a declarat că panourile solare vor genera 1.14 milioane de Kwh pe an, prevenind suflarea în atmosferă a 660 de tone de dioxid de carbon, cum s-ar fi întâmplat în cazul centralelor electrice tradiţionale.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?