Sprijin puternic al SUA pentru Republica Moldova

 
Victoria Nuland
Victoria Nuland

Asistentul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, a exprimat duminică, în cadrul întrevederilor avute la Chișinău, sprijinul pentru Republica Moldova și parcursul european al acesteia. Victoria Nuland a dat asigurări, în cadrul întrevederii cu președintele Nicolae Timofti, că SUA rămân angajate plenar în susținerea aspirațiilor Republicii Moldova de a deveni un stat prosper și democratic în cadrul unei Europe unite, notează Agerpres.ro.Victoria Nuland l-a informat pe președintele Timofti că SUA au în vedere să intensifice programele de dezvoltare destinate diferitelor domenii din Republica Moldova, potrivit unui comunicat al administrației prezidențiale de la Chișinău. Totodată, ea a adăugat că relațiile dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii sunt în prezent 'mai puternice ca oricând'.

Cei doi oficiali au discutat pe larg despre criza politică din regiune și eforturile pe care le întreprinde comunitatea internațională pentru detensionarea situației create. Nicolae Timofti și Victoria Nuland au făcut un schimb de păreri despre evoluțiile din regiunea transnistreană și eficiența formatului de negocieri 5+2.


Victoria Nuland a discutat și cu premierul Iurie Leancă despre relațiile bilaterale, sprijinul american în efortul de modernizare a Republicii Moldova, reglementarea transnistreană și evoluțiile regionale, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

Leancă a menționat că vizita Victoriei Nuland se înscrie perfect în Dialogul Strategic dintre SUA și Republica Moldova, pe care l-a lansat la începutul lunii martie, la Washington, împreună cu secretarul de stat american, John Kerry.

Părțile au abordat și aspecte ce vizează asistența din partea guvernului american pentru proiecte de modernizare, inclusiv pentru a face frontiera Republicii Moldova mai transparentă și mai eficientă.    

Asistentul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, a fost însoțită în vizita sa în Republica Moldova de adjunctul asistentului secretarului Apărării al SUA, Evelyn Farkas, și de directorul pentru politici, planificare și parteneriat în cadrul Comandamentului Forțelor SUA din Europa, generalul-maior Randy Kee.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
7 -4
10 arginti
31 Mar 04:45
eee pa daca a zis nuland, gata, asa e.

moldova o sa ajunga noua frontiera. parca vad ca-si muta americanii o baza, un scut, ceva, la nistru. cica le dau si 10 milioane de dolari sa securizeze frontiera... gata, nene, i-a fericit. s-a rezolvat. cand o incepe razboiul nuclear, moldovenii vor fi aparati de americani.
Răspunde
8 -6
realitate
31 Mar 04:34
Spre deosebire de basescu si ministrii sai de externe , moldovenii se pricep mult mai bine la politica externa .
Răspunde
8 -4
31 Mar 01:43
Am vazut sprijinul SUA pentru integritatea Ucrainei cu tratat semnat tot ce trebuie (cand le-a grantat integritatea teritoriala daca renunta la armele nucleare). Vorbe-n vant. Si pe Georgieni i-a sprijinit SUA de ajunsese presedintele lor sa-si mestece cravata... cand rusii ii bombardau tara.
Răspunde
4 -4
UNIUNEA EUROPEANA A APARUT TOCMAI CA O ALTERNATIVA A PACII SI RECONCILIERII DINTRE TARILE EUROPENE,CARE AU ACCEPTAT ANUMITE PIERDERI TERITORIALE,IN IDEEA DE-A TRAI CU TOTII INTR-O EUROPA UNITA SI CURATA,FARA VENETICI HARAPO-MAHOMEDANI
31 Mar 05:06
2 SI CE-AI FI VRUT SA FACA NATO...SA LANSEZE CATE O BOMBITA IN FIECARE ORAS DIN EURASIA?
9 -4
Albu Ion
31 Mar 00:33
Si Putin ce-a spus ? A zis harasho sau niet ?
Răspunde
4 -3
UNIUNEA EUROPEANA A APARUT TOCMAI CA O ALTERNATIVA A PACII SI RECONCILIERII DINTRE TARILE EUROPENE,CARE AU ACCEPTAT ANUMITE PIERDERI TERITORIALE,IN IDEEA DE-A TRAI CU TOTII INTR-O EUROPA UNITA SI CURATA,FARA VENETICI HARAPO-MAHOMEDANI
31 Mar 05:09
2 SI CE-AI FI VRUT SA FACA NATO...SA LANSEZE CATE O BOMBITA IN FIECARE ORAS DIN EURASIA?
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?