Criză acută de medici într-un Spital Judeţean din România: Din 158 de posturi, doar 80 sunt ocupate

 

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, cel mai mare din acest judel, sunt mai multe specializări unde există deficit de medici. Din totalul celor 158 de posturi, doar 80 sunt ocupate de specialiști, iar 20 sunt ocupate de rezidenți, conform realitateadegiurgiu.net

Cea mai mare criză se resimte la Unitate de Primiri Urgențe. Din această cauză, pacienții sunt nevoiți să aștepte cu orele pentru a fi consultați. Pentru a face față situației, s-au luat măsuri speciale. Gărzi epuizante, cu medici puţini şi intervenţii din ce în ce mai multe, care cresc timpul de aşteptare la Spitalul Județean de Urgentă Giurgiu. În special la unitatea de primiri urgente, unde din 16 posturi de medici de urgență, doar cinci sunt acoperite. Asta în condițiile în care la Urgențe s-au prezentat 27.500 de pacienți în primele șase luni ale acestui an.

Directorul Spitalul Județean de Urgentă Giurgiu, Mihaela Rață, a căutat, împreună cu conducerea Consiliului Județean Giurgiu, tot felul de soluții pentru ocuparea posturilor vacante. Astfel, au fost create o serie de facilități, cum ar fi decontarea navetei și asigurarea unei locuințe de serviciu. În condițiile date și pe fondul creșterii salariale, au mai fost ocupate șase posturi în specialitățile oncologie, obstretică-ginecologie, epidemiologie, neurologie, pneumologie și medicină de urgență. Totodată, a fost realuată procedura de scoatere a concurs și a altor posturi, dar, din păcate, nu au fost înregistrate solicitări pentru acestea. În același timp, au fost demarate proiecte ample de reabilitare, extindere și dotare a Spitalului Județean Giurgiu, astfel încât medicii să aibă la dispoziție tot ceea ce este necesar pentru derularea unui act medical de calitate.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?