O altă promisiune uitată de PSD. Guvernul amână construcția celor 3 spitale regionale până în 2021

 

Guvernul amână construcția celor trei spitale regionale din Iași, Cluj-Napoca și Craiova! Deși erau incluse în Strategia României pentru Sănătate, un document oficial al Ministerului Sănătății arată că lucrările vor începe abia după anul 2021.Spitalele regionale au fost şterse din programul de guvernare. Guvernul amână construcția celor trei spitale regionale din Iași, Cluj-Napoca și Craiova!

Deși unitățile sanitare sunt incluse în Strategia României pentru Sănătate și în Programul Operațional Regional, un document oficial al Ministerului Sănătății arată că lucrările vor începe abia după anul 2021.

Până în anul 2021 vor fi realizate doar documentațiile tehnice pentru spitalele regionale din Iași, Cluj și Craiova, urmînd că ridicarea lor să se facă în următorul exercițiu bugetar al UE. Adică undeva între anii 2021 -2027.

Așadar, cele 3 proiecte se amână pentru cel puțin 2 ani, deși există finanțare cu bani europeni pentru aceste investiții. Mai mult decît atît, costul real al documentației este, și acum, nelămurit.

Comisarul european Corina Crețu spunea că studiile de fezabilitate ar trebui să fie evaluate la cel mult 1,8 mil euro și nu la 120 de mil de euro, așa cum a anunțat guvernul Dăncilă. Pentru ridicarea celor 3 spitale regionale ar trebui să fie cheltuite 300 de mil de euro, spunea același comisar european.

Între timp, proiectul pentru Spitalului Regional de Urgente din Iași este finalizat și urmează să fie depus pentru finanțare. La începutul săptămânii viitoare va fi organizată și o dezbatere publică, pentru a a analiză impactul viitorului spital asupra mediului.

Spitalul regional din Iaşi ar urma să se construiască pe o suprafața de 120 de mii de mp, să fie structurat pe 5 nivele și să aibă 850 de paturi.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Cote
07 Dec 11:48
Ei nu le-au redeschis nici pe cele inchise de boc, cu toate ca au cistigat alegerile injurindul pe ala. acum au dublat salariile de lux si dau afara prostimea ... adica platim la fel dar mai mult sefilor pusi politic ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?