Specialista în frumusețe Amalia Drăghici și sfaturile sale pentru un ten perfect

 

Cum poți să te menții tânără, ce trebuie să faci pentru a avea un ten impecabil, cum aplicăm machiajul semi permanent, sau ce înseamnă un machiaj smokey, sunt câteva dintre întrebările la care make-up artistul Amalia Drăghici a răspuns pentru www.iClara.ro. Cu o experiență vastă în industria frumuseții, Amalia oferă cele mai importante sfaturi pentru femeile care își doresc un ten sănătos și tânăr. Și e clar că toate visează la asta.

 Cum tratăm petele de soare şi care sunt cauzele pătării tenului?

30 de ani este vârstă la care ar trebui să începem să folosim un produs pentru iluminarea pielii, chiar dacă nu ai pete vizibile. Odată cu trecerea anilor de expunere la soare, chiar dacă este vorba doar despre o expunere moderată, celulele pielii se supraîncărca de pigment şi apar petele. Pentru a înrăutăţi lucrurile, orice irită pielea (exfolierea excesivă, încercările de îndepărtare a coşurilor) poate determina pigmentarea.

Dar, odată ce ştii ce determina apariţia petelor, acestea vor fi mult mai uşor de tratat. Îţi vin în ajutor o mulţime de produse care le pot face să dispară definitiv. Hidrochinona şi retinoizii estompează petele şi e recomandat să le foloseşti împreună în fiecare seară.

Care este diferenţa dintre un fard de obraz cremă şi unul pudră şi care este modul corect de aplicare?

Există o regulă universală în această privinţa: indiferent de textura pe care o vei alege, amestecă şi iar amestecă. Ideea este că rezultatul să imite perfect îmbujorarea, nu să se vadă că ai pus un produs cosmetic la lucru.

Un strop de blush pe vârful pomeţilor îţi împrospătează imediat trăsăturile şi te face să radiezi. Dar, înainte să mergi la shopping, descoperă care tip de fard de obraz ţi se potriveşte.

 Hai să începem cu fardul cremă:

* se foloseşte pe un ten mixt sau uscat dacă vrem să obţinem un rezultat luminos, cu o lucire fresh

* se aplică cu vârful degetelor

* ghid de folosire: tapotează suprafaţă fardului, nu este nevoie să o ştergi circular(ai nevoie de o cantitate mică de culoare la început). Cromatic, dacă vrei un rezultat tridimensional şi extrem de natural, foloseşte rozaliu pe vârful pomeţilor şi o nuanţă de piersică pe osul acestora.

 Şi să terminăm cu fardul pudră:

* se foloseşte pe tenul mixt sau gras. Alege un produs mat pentru zi şi unul cu particule sidefate pentru seară.

* se aplică cu o perie fină pentru blush

* ghid de folosire: răsuceşte pensula peste fardul pudra şi scutură uşor excesul. Aplică culoarea cu mişcări circulare pe vârful pomeţilor, întinde ascendent şi amestecă bine nuanţă până când marginile sunt foarte bine estompate.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?