Sorina Pintea: "Trebuia ordine în Agenţia de Transplant. Listele nu erau publice, apăreau pacienţi"

 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, vineri seară, că statul român ar fi trebuit să depună mai multe eforturi pentru a deveni membru Eurotransplant, dar şi să reorganizeze, până acum, Agenţia Naţională de Transplant, unde au fost semnalate probleme privind transparenţa.

 

 

„Poate că statul român trebuie să facă mai mult pentru a intra în Eurotransplant sau în orice organizaţie, pentru că sunt mai multe care se ocupă cu asta. 99% din vină - trebuia să facă mai mult în privinţa promovării donării, să facă ordine în Agenţia Naţională de Transplant, pentru că, de fapt, problema a fost transparenţa, listele nu erau publice, erau pacienţi pe liste care apăreau dintr-o dată, motivându-se că erau urgenţe majore. Aceste lucruri trebuie să fie transparente”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la un post de televiziune.

Sursa citată a mai precizat că a început deja restructurarea Agenţia. Sorina Pintea a numit-o, miercuri, pe Alexandra Anca Mureşan în funcţia de director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT).

Ministrul a mai spus că unul dintre motivele pentru care ţara noastră nu a intrat în Eurotransplant poate fi şi numărul mic de organe pe care România le-a donat celorlalte state. Sorina Pintea a mai spus că anul acesta au fost transmise mai multe scrisori prin care se solicitau colaborări mai multe stat în ceea ce priveşte transplantul, însă doar Ungaria a răspuns.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?