Sony a anunțat un dispozitiv de realitate virtuală pentru PS4

 
Project Morpheus
Project Morpheus

Sony a prezentat astăzi în cadrul Game Developers Conference 2014 “Project Morpheus”, un sistem de realitate virtuală pentru PlayStation 4. Acesta aduce aminte de Oculus Rift, dar este integrat cu dispozitivul de gaming de la Sony.

Morpheus le permite dezvoltatorilor să creeze o nouă experienţă de imersiune în lumea jocurilor, astfel încât jucătorii să se simtă ca făcând parte din lumea virtuală, se arată într-un comunicat de presă al Sony, remis „Adevărul”. Morpheus se compune dintr-un display montat pe cap, care funţionează în combinaţie cu PlayStation Camera pentru a oferi o experienţă de realitate virtuală.

Senzorii de inerţie încorporaţi în casca virtuală transmit mişcările capului către camera PlayStation, imaginea virtuală adaptându-se astfel în timp real la activitatea jucătorului. Mai mult de atât, în jocurile care oferă suport pentru această tehnologie, utilizatorii pot folosi şi controller-ul de mişcare PlayStation Move, acesta îndeplinind multiple roluri. De exemplu, Morpheus va reproduce în spaţiul virtual mâinile utilizatorului şi sabia mânuită, creând astfel o experienţă foarte apropiată de realitate. Pe lângă sunetele care vin din faţă, din spate sau din lateral, Morpheus recreează şi sunetele stereoscopice venite deasupra sau sub jucător.

Astfel, utilizatorii vor auzi sunetul creat de un elicopter sau chiar paşii personajului jucat. Sunetele se schimbă în timp real în funcţie de orientarea capului.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?