Sondaj Kantar-TNS: USR depășește PNL în rândul alegătorilor deciși. PSD are 40%

Un sondaj realizat de Kantar-TNS la comanda USR cu mai puțin de trei săptămâni înaintea alegerilor parlamentare arată o schimbare importantă pe scena politică. PSD se află pe primul loc, cu 40%, în sondajul Kantar-TNS, în rândul respondenților care au declarat că vor merge în mod sigur la vot și s-au decis cu ce partid vor vota.

Tot în rândul alegătorilor deciși, USR este creditat cu 19%, iar PNL cu 18%. Este pentru prima oară când Uniunea Salvați România trece înaintea Partidului Național Liberal la nivel național.

ALDE și PMP au câte 7%, în vreme ce UDMR are 3%, PRU 3%, iar Alianța Noastră - 2%.

55% dintre respondenți au precizat că sunt siguri că vor merge la vot și sunt siguri cu cine vor vota.

Rezultatele fac parte dintr-un studiu desfăşurat între 11-21 noiembrie 2016. Interviurile au fost aplicate prin telefon (metodologie CATI – Computer Assisted Telephone Interviews). Prezentul studiu a fost realizat la comanda USR. Eşantionul studiului este de 1003 respondenţi.

Studiul este reprezentativ pentru populaţia României cu drept de vot (peste 18 ani), stratificat pe cote de gen, vârstă, educaţie, regiune şi mărimea localităţii conform datelor din anexă (structura comparabilă cu datele INS). Datele au fost ponderate cu o eficienţă de ponderare de 98% (cea mai mică pondere este de 0.741, cea mai mare este de 1.790).

Marja de eroare a studiului este de +/- 3.1% la un nivel de incredere de 95%.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?