Soluția lui Traian Băsescu pentru unirea României cu Republica Moldova

 
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Traian Băsescu nu renunţă la unirea României cu Republica Moldova. Deşi ideea a fost respinsă de ambasadorul SUA la Chişinău, fostul preşedinte al României vrea ca moldovenii să vadă avantajele din ţara noastră şi să-şi dorească şi ei unirea.

După ce ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, a respins ideea unirii Republicii Moldova cu România, fostul preşedinte Traian Băsescu nu renunţă la ideea sa.

"Nu e o favoare pe care România ar face-o Republicii Moldova; și România ar avea extrem de mult de câștigat daca s-ar face unirea. Ideea e ca trebuie să continuam. Cu cât mai mulți români din stânga Prutului vor cunoaște Romania, cu atât mai mulți vor dori unirea", a spus fostul președinte. 

De altfel, unirea cu Republica Moldova este dorită de Traian Băsescu încă din perioada primului mandat de preşedinte. Acum, linia este urmată de partidul pe care îl conduce.

"Eu sunt un unionist. Declarat, din timpul mandatului. PMP este singurul partid care are ca obiectiv unirea cu Republica Moldova. Trebuie sa continuam efortul ca cetățenii din Republica Moldova trebuie sa ne cunoască mai bine", a spus Băsescu.

Ambasadorul SUA la Chişinău a declarat, la sfârşitul lunii august, că Republica Moldova trebuie să rămână un stat suveran şi că unirea cu România nu este o alegere practică.

"Consider că este foarte important şi aceasta desigur este politica noastră, cred că şi politica de aici, ca Republica Moldova să rămână un stat suveran şi independent în interiorul unor graniţe sigure. Unirea cu România, de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau orice alt motiv, nu este o alegere practică şi nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici, în Republica Moldova", a spus ambasadorul, potrivit Mediafax.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?