ŞOCANT. Un copil a fost eutanasiat în Belgia

 
ŞOCANT. Un copil a fost eutanasiat în Belgia
ŞOCANT. Un copil a fost eutanasiat în Belgia

Primul caz de eutanasiere asistată medical a unui minor a fost înregistrat de curând în Belgia, după ce această ţară a schimbat legislaţia, în urmă cu doi ani.

Persoana eutanasiată se afla în stare critică. Acestea sunt singurele informaţii pe care Comisia de Eutanasiere le-a oferit, scrie Reuters.

Belgia a legalizat eutanasia în anul 2002, iar în 2014, a modificat legislaţia pentru a permite eutanasierea şi pentru minorii aflaţi într-o situație medicală fără speranță.

Aceasta este singura țară din lume care permite eutanasia asupra minorilor de toate vârstele. În Țările de Jos învecinate practica este posibilă pentru copiii cu vârsta de cel puțin 12 ani.

Între 2003 și 2013, numărul de pacienți eutanasiați în Belgia a crescut de aproape opt ori la un număr total de 8.752 de cazuri, în conformitate cu înregistrările Comitetului Național de Control al Eutanasie.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?