Slujbă la catedrala din Koln după tragedia aviatică din Alpi

 

Preşedintele Joachim Gauck şi cancelarul Angela Merkel sunt prezenţi la catedrala din Koln, unde are loc o slujbă specială pentru cei 150 de oameni care se aflau la bordul avionului de pasageri Germanwings, care a fost prăbuşit în mod intenţionat de către copilotul Andreas Lubitz, pe 24 martie.Aproximativ 1.400 de invitaţi, dintre care peste 500 de rude ale victimelor, participă la reuniunea naţională de doliu, transmisă în direct de mai multe canale de televiziune germane.

Fiecare persoană va putea depune flori şi lumânări în jurul catedralei şi în faţa gării situate în apropiere, unde au fost amplasate ecrane pentru transmisia în aer liber.

Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului german se numără printre cei prezenţi. Spania va fi reprezentată de ministrul de Interne Jorge Fernandez Diaz, iar Franţa de secretarul de stat pentru Transporturi Alain Vidalies.

Încă de ieri au fost aprinse 150 de lumânări în interiorul catedralei, iar în exterior a fost arborat un imens drapel alb cu o cruce neagră. De-a lungul Germaniei, toate drapelurile au fost coborâte în bernă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?