Ski - Loitzl s-a impus şi în etapa de la Innsbruck a Turneului celor Patru Trambuline

 
Foto: www.sportgate.de
Foto: www.sportgate.de
Austriacul Wolfgang Loitzl s-a impus duminică în cea de-a treia etapă a Turneului celor Patru Trambuline, disputată la Innsbruck (Austria) şi şi-a trecut în cont a doua victorie consecutivă în acest concurs, consolindu-şi totodată şi poziţia de lider în clasmentul general.
Loitzl, care a fost şi învingătorul celei de-a doua etape disputate la Garmisch-Partenkirchen (Germania), s-a impus la Innsbruck graţie unor sărituri de 126,5 şi 128,5 metri, pentru care a primit 261 de puncte.

Austriacul i-a devansat astfel pe compatriotul său Gregor Schlierenzauer (126 şi127,5 metri şi 260,3 p) şi pe germanul Martin Schmitt (128,5 şi 125,5 metri şi 257,7 puncte).


După acestă victorie, Loitzl şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul general, unde este urmat de Simon Ammann, marele perdant al zilei, care a încheiat concursul de la Innsbruck doar pe poziţia a opta.

Câştigătorul primei etape a turneului a fost elveţianul Simon Ammann, care s-a impus pe 29 decembrie în întrcerea de la Oberstdorf, fiind urmat de austriacul Wolfgang Loitzl şi de rusul Dimitri Vassiliev.

Cea de-a doua etapă a turneului l-a avut câştigător pe austriacul Wolfgang Loitzl, care a fost urmat de Simon Ammann şi de finlandezul Harri Olli.

După etapa de la Garmisch-Partenkirchen, Loitzl a preluat şi şefia clasamentului general (561,5), devansându-l pe Ammann cu o jumătate de punct.

Ediţia 2009 a Turneului celor Patru Trambuline se va termina marţi, când se va desfăşura ultima etapă, la Bischofshofen, în Austria.

Turneul celor Patru Trambuline, cel mai prestigios concurs de sărituri cu schiurile, se află la cea de-a 57-a ediţie. Ultimul câştigător al acestei comeptiţii este finlandezul Janne Ahonen, care este în acelaşi timp şi recordmanul turneului, cu 5 ediţii câştigate. Ahonen s-a retras din competiţii în primăvară, când a pus capăta carierei sale.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?