Situaţie incredibilă: statul Arizona invită condamnaţii la moarte să îşi furnizeze injecţia letală

 

În condiţiile în care state americane se confruntă cu probleme în a efectua execuţiile cu injecţii letale, s-au propus diferinte alternative, inclusiv întoarcerea la scaunul electric şi plutoanele de execuţie, scrie Guardian. Statul american Arizona a venit însă cu cea mai originală rezolvare de până acum: o invitaţie către avocaţi să ajute la uciderea propriilor clienţi. Din cauză că substanţele care pot fi folosite pentru injecţia letală se găsesc extrem de greu, departamentul penitenciar din Arizona a elaborat un protocol potrivit căruia avocaţii celor condamnaţi la moarte sunt bineveniţi dacă le pot furniza, scrie Hotnews.ro.

Protocolul prevede că “avocatul prizonierului sau alte părţi terţe care acţionează în numele avocatului” pot furniza departamentului un sedativ, pentobarbital, sau un anestezic, pentotal de sodiu, dacă îl pot obţine de la un “furnizor, producător sau farmacie, certificate sau cu licenţă”.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?