Situație fără precedent! Eroare. Câtă închisoare trebuie să execute de fapt Sorin Oprescu

 

Situație fără precedent în cazul lui Sorin Oprescu. Potrivit unor specialiști în drept, Tribunalul București a anunțat greșit totalul pedepsei primite de fostul edil.

Oprescu a fost condamnat de fapt la CINCI ANI ȘI PATRU LUNI DE ÎNCHISOARE, nu la patru ani și patru luni. 

Procedura spune că atunci când apar astfel de inadvertențe, ele se pot rezolva printr-o îndreptare de eroare materială, decizie dată tot de judecătorul care a dictat verdictul.

Sorin Oprescu a fost găsit vinovat, în prima instanță, de luare de mită, abuz în serviciu și grup infracțional organizat. Procurorii DNA, care l-au trimis în judecată, susțîn că, în perioada 2013-2015, un grup organizat la care ar fi aderat şi Oprescu, ar fi înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care firmele care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebui să dea o parte din profit mită unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Decizia Tribunalului nu este definitivă. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Tara UE si dă contracte le romani si asta pe mită,bre ?Si nemtii..?
14 May 09:55
Ce zic procurorii ca dl Oprescu a preluat grupul infractional organizat sau a creat unul mai performant ?Eminescu dorea sa impartă Tepes lumea in doua cete ,in smintiti si in misei.Dar ce pătesc oamenii de afaceri, care dau mita,ca cei care primesc stiu,sunt cercetati de DNA,daca sunt de la democratie,cum spuneti.Nu e mai bine sa tai radăcina ,decât sa scoti răul ?De ce nu militati,blogisti dv,ca văd ca aveti condei,ca taote contractele incheiate pe mita se anulează si prestațiile se confiscă.Demnitarul ,dat afară si tara ar avansa ,iar Codruta nu ar primi rapoarte de la CIA si decoratii de la Franta.Toata
lume ,in democratie,ar suferi .Poate asa ultima redută -contractele cu statul român ,tară a UE -vor reveni firmeleor străine ,in suferinta.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?