Situație explozivă la Dacia. Angajații cer 100 de euro în plus la salariu și amenință cu greva

 
Dacia
Dacia

Negocierile dintre sindicate și patronat la Dacia au eșuat, angajații anunță declanșarea unui conflict de muncă pentru că nu au obținut creșterile de salarii pe care le așteptau.

Sindicatul Automobile Dacia, de la uzinele Dacia din Mioveni, a anunțat că va sesiza Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș cu privire la declanșarea unui conflict de muncă. Este vorba despre încheierea fără rezultat a negocierilor privind semnarea noului Contract Colectiv de muncă cu patronatul Automobile Dacia.

Ion Iordache, lider de sindicat, a declarat că a fost trimisă scrisoarea de înștiințare a directorului general privind declanșarea conflictului de muncă și, după primirea răspunsului, va întocmi dosarul pentru ITM.

Negocierile începute cu ceva timp în urmă și anunțate de Profit.ro s-au blocat la punctual referitor la salarii, cerințele sidicatelor fiind considerate de neacceptat de către patronatul Dacia. Astfel, sindicaliștii susțin o creștere de 14% adică 450 de lei și o creștere a valorii bonurilor de masă.

În schimb, oferta venită de la patronat este de numai 90 de lei, adică aproximativ 3% creștere și menținerea bonurilor de masă la aceeași valoare ca anul trecut, scrie profit.ro. Conducerea fabricii a mai oferit o creștere de 0,5% individual, în funcție de propunerile șefilor.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?