Sistemul solar ar putea fi declarat "arie naturală protejată". Motivul este grav

 

Un grup de oameni de știință au demarat procedurile pentru declararea sistemului solar ca "arie naturală protejată".

Astronomii își doresc declararea a 85% din sistemul solar ca "space wilderness" (sau arie naturală protejată) pentru a-l proteja de operațiunile umane de minerit spațial.

Potrivit site-ului Futurism, care citează publicația The Guardian, resursele de fier ale sistemului solar ar putea intra curând în atenția pământenilor, iar riscurile de a rămâne fără resurse naturale esențiale ar putea fi mare în următorii 400 de ani.

"Dacă nu ne gândim la asta acum, vom merge cu capul înainte cum facem întotdeuna și vom ajunge într-o criză extrmă peste câteva sute de ani, mult mai gravă decât cea cu care see confruntă Pământul acum", a declarat Martin Elvis, senior astrofizician la Smithsonian Astrophysical Observatory, Cambridge Massachusetts.

"Odată ce ai exploatat sistemul solar, nu mai ai la ce să apelezi", a mai spus omul de știință. Studiul urmează să fie publicat în numărul viitor al revistei Acta Astronautica.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?