Sistemul sanitar, bombă cu ceas. Medic chirurg: Mai sunt câteva zile până la explozie

Zi decisivă pentru sistemul sanitar: Medicii hotărăsc dacă vor intra în grevă
Zi decisivă pentru sistemul sanitar: Medicii hotărăsc dacă vor intra în grevă

Sistemul sanitar a devenit o bombă cu ceas, din cauza Legii salarizării unitare care umflă salariile din sistem, dar nu și veniturile. Șeful secției de chirurgie plastică și reconstructivă de la Spitalul Județean de Urgență din Brașov, Dan Grigorescu, scrie, pe pagina sa de Facebook, că "Nu mai au de trecut decât câteva zile până la explozia aproape atomică de frustrări și acuzații din sistemul de sănătate publică privind salariile nete care au scăzut multora, deși Guvernul le-a crescut tuturor. O himeră, ce mai..."

Angajații din sistemul sanitar urmează să primească, pe 15 aprilie, primele salarii după intrarea în vigoare a noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor.

Cei mai afectați par să fie asistenții și infirmierii, care, potrivit estimărilor lor, ar urma să aibă scăderi salariale între 1.000 și 1.400 de lei în urma aplicării noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor. În ceea ce îi privește pe medici, "oamenii sunt nemulțumiți, vor fi categorii care probabil vor pierde la venituri", iar "la unele spitale, va fi o creștere salarială de doar 50 de lei pentru următorii 4 ani", a declarat pentru HotNews.ro Iulian Pope, prim-vicepreședintele Sanitas. Liderul sindical acuză că aplicarea noii legi și a noilor sporuri creează "un întreg haos" în sistem.


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?