Singurul aliment pe care NU ai voie să-l consumi dacă iei antibiotice

 
Singurul aliment pe care NU ai voie să-l consumi dacă iei antibiotice
Singurul aliment pe care NU ai voie să-l consumi dacă iei antibiotice

Cu un gust dulce și o aromă îmbătătoare, ananasul este un desert nutritiv bogat în vitamina C. Enzima bromelaina, conținută în ananas, este utilizată în mod obișnuit în scopuri medicinale. Aceasta luptă împotriva inflamației din organism. Enzima încetinește, de asemenea, creșterea celulelor tumorale.Medicamentele care conțin bromelaină sunt indicate ca tratament pentru artrită, dureri musculare, inflamație, colită ulcerativă și umflături după leziuni.

Dar dacă luați anumite medicamente, trebuie să fiți atenți cu privire la cantitatea de ananas pe care o consumați. Anumite medicamente pot interacționa cu enzima bromelaina care se conține în ananasul proaspăt. Când ananasul proaspăt este combinat cu aceste tipuri de medicamente, acesta poate crește cantitatea de medicament absorbită de organism, scrie unica.md.

Ananasul proaspăt nu trebuie combinat cu antibioticele precum amoxicilina sau tetraciclina. În acest caz, ar putea crește efectele secundare ale medicamentelor.

Bromelaina afectează, de asemenea, abilitățile organismului de coagulare a sângelui. Atunci când sunt combinate cu medicamente care încetinesc sau împiedică coagularea sângelui, cum ar fi medicamente anticoagulante sau antiplachetare, acestea pot crește semnificativ riscul apariției de vânătăi sau sângerări.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?