Singurele pârtii din Straja unde se mai poate schia

 
Soare şi precipitaţii! VREMEA pe trei zile pentru fiecare regiune a ţării
Soare şi precipitaţii! VREMEA pe trei zile pentru fiecare regiune a ţării
FOTO: www.celendo.ro

Pârtiile 'Platoul Soarelui' și 'Teleschiul 3' sunt singurele din stațiunea Straja unde se mai poate schia la acest sfârșit de săptămână, dar condițiile de alunecare nu sunt dintre cele mai bune, a declarat joi, pentru AGERPRES, șeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

'În ambele zone schiabile calitatea pârtiilor poate fi apreciată cu nota 5, pe o scară de la 1 la 10. În absența ninsorilor naturale, pârtiile au fost întreținute cu ajutorul tunurilor de zăpadă artificială', a explicat șeful formației Salvamont, scrie Agerpres.

În stațiunea Straja se aflau, joi, circa 600 de turiști, salvamontiștii așteptându-se ca numărul acestora să crească la circa 1.500 de persoane în week-end.

Mulți turiști profită însă de vremea frumoasă și abordează mai multe trasee de creastă, dintre cele care sunt deschise. În această situație, salvamontiștii le recomandă drumeților să folosească echipament de iarnă și să aibă colțari de gheață și piolet, pentru a preveni alunecările accidentale pe stânci.

'La altitudini mai mari de 1.800 de metri, pe timpul nopții se formează gheață. Din acest motiv, există posibilitatea ca turiștii care merg pe trasee să alunece pe stânci, ceea ce este foarte periculos', a adăugat Resiga.

Potrivit acestuia, în Masivul Retezat sunt deschise refugiile din Poiana Pelegii și Bucura, iar salvamontiștii vor patrula, la acest sfârșit de săptămână, pe creasta Masivului Vâlcan și pe zona centrală a Retezatului. De asemenea, până la primăvară este deschis punctul de permanență din stațiunea Straja.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?